Najnovije vijestiOstale vijesti

Na ribarskoj stazi Lađanica održana škola ribolova – Druženje mladih sa ribarskim štapovima

Piše: Ismet  BAJROVIĆ

Pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kanton Sarajevo, a u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo na ribarskoj stazi Lađanica kod Dobroševića, od 14. do 20. oktobra 2018. godine, održana je mala besplatna petodnevna škola sportskog ribolova u lovu ribe udicom na plovak za najmlađe Novogradske općine.

Škola ribolova, čiji je cilj mlade naučiti osnovnim vještinama lova ribe udicom na plovak, ali i  pobuditi njihovu ljubav da zavole ovaj sport  i ljubav prema prirodi, rijekama i jezerima.

Polaznici škole su se upoznali  o vrstama riba u našim vodama, pravilnom pecanju ribe i drugim tajnama ovog plemenitog sporta.  Bilo je puno ulova ribe i djeca su bila oduševljena i radosna kada im se ribica zakači za udicu. Sve je porteklo u odličnoj organizaciji. Na kraju svim polaznicima uručeni su pec štapovi i diplome o završenoj školi. Sa polaznicima škole ribilova radili su  vrhunski stručnjaci i ribolovci Vedad i Mugdim Pešto i Ramiz Gušo.

Među najuspješnijima bili su: Sara Pobrić, Azdan Bečić, Faris Idrizović, Dženan Muratović,  Faruk Muhović i drugi.

 

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.