Najnovije vijestiOstale vijesti

Općina Novi Grad finansijski pomogla uređenje Ekološke oaze ”Lađenica” u Dobroševićima

Udruženje Sportskih ribolovaca ‘Sarajevo 1906’ već više godina radi jedan veoma kvalitetan ekološki projekat a to je ”Izgradnja sportsko rekreacione i takmičarske staze ”Lađenica u Dobroševićima.

Do sada je mnogo toga urađeno gdje je  jedan veoma zagađen prostor pretvoren u jednu destinaciju koja je postala omiljeno mjesto gdje se okupljaju sportski ribolovci ali i mnogi građani koji tu dolaze da se relaksiraju u jednom veoma uređenom prostoru.

Do sada su tu održana mnoga takmičenja na lokalnom, federalnom, državnom i međunarodnom nivou i i svi prisutni su oduševljenim onim što nudi ova takmičarska staza.

Članovi udruženja su nam rekli da ovaj njihov projekat iz godine u godinu dobija sve bolji izgled a intenzitet daljeg uređenja zavisi od finansijskih sredstava.

“Ovaj put se moramo zahvaliti Općini Novi Grad Sarajevo koja nas je finansijski podržala,  te smo za ta sredstva izvršili uređenje dijela obalnog prostora i dubljenje vodene površine i vađenje mulja i trulih grana i njihov odvoz na deponiju. Uz pomoć naših članova i volontera nakon bagerskih radova biće urađeno dotjerivanje obalnog dijela i sijanje nove trave na dijelove koji su bagerisanjem uređeni.”, rekao je Mugdim Pešto, sekretar Udruženja ‘Sarajevo 1906’.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.