Najnovije vijestiOstale vijesti

Na Zujevini otvorena ribolovna sezona na pastrmku

U organizaciji SRD ‘Zujevina’ iz Hadžića, na lokalitetu Mehočeva krivina, uz obalu Zujevine u Hadžićima, dana 1. marta je otvorena sezona lova na pastrmku.

Na ovom tradicionalnom druženju ribara Hadžića i Kantona Sarajevo okupilo se više od 120 ribara, koji su, uz bogatu trpezu, uživali u lijepom druženju  i ribolovnim šalama.

Edin Avdić, predsjednik hadžićkih riboovaca istakao  je da su za ovu priliku obezbjedili bogatu trpezu, a da je u Zujevinu ubačeno 80 kilograma lovne ribe.

Na kraju prošle godine Zujevina je obogaćena sa 4.000 komada potočne pastrmke. Veliki broj ribara su se lijepo družili i lovili ribu. Riba je dobro grizla, pa su i ribari uživali u svom omiljenom hobiju.

Nusret Brčkalija, sekretar Udruženja pripremao je kotliće riblje čorbe, a i pića je bilo na pretek. Bilo je pjesme i lijepog druženja uz obale Zujevine koja je bogata ribljim fondom.

Željko Karivan, potpredsjednik SRD „Zujevina“ istakao je da je ovo uspješno organizovano otvorenje ribolovne sezone, a i vrijeme je bilo naklonjeno za ribarsku feštu.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Hadžićki ribari posebnu pažnju posvećuju na planu zaštite i unapređenja  ribljeg fonda na Zujevini. Poštuje se red, rad i disciplina, pa ni rezultati ne izostaju.

I. BAJROVIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.