Najnovije vijestiOstale vijesti

Kapitalac iz Slavonije: Borio sam se sat vremena s nemani!

ULOVIO SOMA OD 71 KILOGRAM: Alen Žagar i prijatelj Zdenko Klobučar ulovili su grdosiju koju su jedva ugurali u Golf ‘dvojku’ i odvezli u Požegu

“Bio sam na pecanju s prijateljem Zdenkom. Ciljano sam išao na soma i baš sam htio kapitalca jer do sada sam ulovio više manjih, lakših od deset kilograma.”

Tako Požežanin Alen Žagar (37) počinje svoju priču o ulovu soma kapitalca dugog 2,4 metra i teškog 71 kilogram. Ovu grdosiju ulovio je u petak na ribnjaku u Oriovcu nedaleko od Slavonskog Broda, a za to se unaprijed pripremio. Ponio je četiri jača štapa s rolama, na koje je stavio najlon i zvonce pri vrhu, a na udicu veće babuške, duge petnaestak centimetara. Dok su čekali ulov, Zdenko i on su opušteno pekli ribu.

“Štapovi su bili postavljeni uspravno, a zvonca su bila zadužena da nam jave potez ribe. Nešto prije 16 sati zvonce se kratko oglasilo nekoliko puta i onda je sastavilo. Riba je počela izvlačiti najlon, a štap se savio. Pustio sam neka vuče jer je to taktika da se riba umori. Odmah sam znao da je veliki komad i da je u pitanju som.”, uzbuđeno priča Alen dodajući kako je tad počelo nadmudrivanje s ulovljenom ribom.

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

“Lagano sam namotavao najlon i privlačio ga sebi pa bih ga onda puštao da ode dalje. Četiri puta sam ga dovukao blizu obale. Onda smo vidjeli ogromna usta koja bi otvorio na površini i u koja se poput slapa ulijevala voda. Ruke su me već počele boljeti, a moram priznati da je bilo i treme, ali sam bio siguran da ću ga pobijediti. Mislio sam si samo da se ne otkvači. Kad sam ga umorio i dovukao do obale, Zdenko je upotrijebio kuku i tako smo ga nas dvojica izvukli iz vode. Bez njega ga sigurno ne bih mogao izvući.”, opisuje Alen borbu s ovom nemani dodajući kroz smijeh kako su se u pravom problemu našli kad su ribu izvukli na površinu.

“Nismo uopće znali kako ćemo tako velikog soma odvesti za Požegu. Ali ipak smo ga nekako uspjeli ugurati u Golf ‘dvojku’”, smije se Alen.

Soma je doma očistio, ogulio, skinuo masnoću i isfiletirao.

“Sad se natapa u mlijeku kako bi se iz njega izvukli eventualni mirisi mulja. A onda ću ovih dana pozvati i prijatelje pa ćemo kušati njegovo meso.”, kaže Alen, koji se ribičijom bavi dvadesetak godina.

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Sin Ivan se uz oca Alena zaljubio u ribolov

“Kad sam ga donio doma, Ivan je bio impresioniran, nije mogao vjerovati koliki je. Radovao se više nego ja. Vidio sam mu žar u očima i veliku želju da i on ulovi takvu veliku ribu. Nadam se da će uloviti i veću.”, rekao nam je tata Alen.

Izvor: www.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.