10:06 pm - Nedjelja April 21, 2019

Derventa: Ribolovci očistili obale rijeke Ukrine (Foto+Video)

Sportsko ribolovno društvo “Ukrina” iz Dervente organizovalo je danas akciju čišćenja obala rijeke Ukrine, prvu ovogodišnju akciju povodom obilježavanja 22. marta – Svjetskog dana voda.

Predsjednik Upravnog odbora Društva Nikola Strinić kaže da je akcija čišćenja sprovedena na gradskom području i da se radi o tradicionalnoj akciji ribolovaca.

“Sakupili smo određenu količinu otpada. Apelovao bih na sve one koji borave uz obalu ili na rijeci Ukrini da ne bacaju smeće. Ribočuvar će pojačati svakodnevne kontrole i osim kontrole ribarskih dozvola evidentiraćemo i sve nedozvoljene radnje, a u saradnji sa nadležnim službama pokrenuti njihovu odgovornost”, kaže Strinić.

On dodaje da ima i neodgovornih pojedinaca ribara koji prilikom odlaska sa rijeke Ukrine za sobom ostavljaju smeće.

“Uvijek smo upozoravali i postavljali table za ne odlaganje smeća, ali pronađe se uvijek neodgovorni pojedinac koji čini drugačije. Svaki registrovani ribolovac i odgovorni građanin kada uoči nedozvoljene radnje na rijeci Ukrini može pozvati ribočuvara ili nadležne opštinske službe kako bi pokrenuli zakonom predviđene sankcije”, kaže Strinić.

Današnjoj akciji ribolovaca pridružila su se dva člana Planinarsko-ekološkog društva “Kesten” Derventa.

U akciji je učestvovao i estradni umjetnik Milenko Legenović koji kaže da uvjek nastoji da učestvuje u akciji čišćenja rijeke Ukrine iako nije ribolovac.

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Ostalo

No comments yet.

Leave a Reply