Najnovije vijestiUlovi

Bistro Hercegovino! – Otvorena sezona ribolova

Dan koji su svi ribolovci sa nestrpljenjem čekali konačno je stigao. Danas je na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Trebinje zvanično otvorena sezona ribolova.

Željno očekivani praznik ribolova konačno je dočekala i ekipa strastvenih trebinjskih ribolovaca i istinskih ljubitelja rijeke i ribolova. Druženje, roštilji, ribarski kotlići, piće i dobro raspoloženje su nešto čega sigurno kod njih nije nedostajalo. Naravno, bilo je i ribolova, treba se “upisati“ u novoj sezoni.

To je za ribare jedna vrsta euforije kaže strastveni ribolovac Radoslav Pujić koji je u ranim jutarnjim časovima ulovio nekoliko lijepih primjeraka pastrmke.

Kao što smo od njega i navikli ovaj veliki majstor od ribe koristeći posebne mamce i varalice koje sam izrađuje nije imao problema sa ulovom.

“Redovno dolazim na ove vode i dobro ih poznajem. Prema vremenskim prilikama i vodostaju vođen dugogodišnjim iskustvom odabrao sam perfektan mamac i nisam puno čekao do prvog “udarca”.

Pujić koji ribarsku dozvolu posjeduje već 30 godina, je ovom prilikom pozvao sve ribolovce da vode računa o mladoj ribi, te da poštuju riblji fond.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

“Ljepota ribolova je u onom momentu kad uhvatiš ribu i vratiš je nazad, to je kao da joj opet daruješ život”, kaže Pujić za Lokoportal. Na društvenim mrežama su osvanuli i mnogi drugi primjerci, što na jezerima, što na rijekama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.