Najnovije vijestiTakmičenja

Održano otvoreno Prvenstvo SRS FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Dana 04. maja  2019. godine, na takmičarskoj stazi Lađenica u Dobroševićima (Sarajevo),  održano je Otvoreno prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine za seniore u disciplini ‘lov ribe udicom na plovak’.

U ekipnoj konkurenciji, prvo mjesto je zauzela ekipa iz Sportsko ribolovnog društva ‘Vogošća’ koju su činili takmičari Selvedin Mušija, Memsud Tanjo, Nermin Trebinjac i kapiten ekipe Nurija Efendić.

Drugo mjesto je zauzela ekipa domaćina, USR ‘Sarajevo 1906’, za koju su pecali Anton Šafhauzer, Mirza Alić i Mirsad Bogilović, a treće mjesto ekipa USR ‘Glavatica’ iz Jablanice u sastavu Arfadžan Ćazim, Halebić Ibrahim i Bekrić Bećir.

Kod seniorki, prvo mjesto je zauzela Jasminka Piunjić iz Maglaja, drugo mjesto Almira Ajanović, također iz maglaja, a treće mjesto Manja Alibašić iz Sarajeva.

Kod seniora, prvo mjesto je zauzeo Arfadžan Ćazim iz Jablanice, drugo mjesto Anton Šafhauzer iz Sarajeva, a treće mjesto Selvedin Mušija iz Vogošće.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.