Šićki Brod: Poziv na protestni skup protiv izgradnje deponije šljake i pepela

MZ Bistarac Donji, MZ Bistarac Gornji, MZ Lukavac grad, MZ Šićki Brod, Forum za zaštitu okoliša Lukavac, Eko-sport Šićki Brod i Centar za energiju i ekologiju Tuzla poivaju vas na protestni skup protiv izgradnje odlagališta šljake i pepela na lokalitetu bivšeg površinskog kopa Šićki Brod.

Protestni skup će se održati 17. maja 2019. godine (petak), sa početkom u 18 sati ispred Doma kulture u Bistarcu Donjem.

Protivimo se izgradnji deponije šljake i pepela na lokaciji P.K. Šićki Brod zbog blizine gusto naseljenih područja Općine Lukavac i grada Tuzle, i zbog ugrožavanja zdravija i imovine stanovnika okolnih naselja.

Od Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša TK, tražimo da se iz Prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana TK izbrišu svi prijedlozi i izmjene koji se odnose na lokaciju deponije šljake i pepela na prostoru bivšeg PK Šićki Brod.

Pozivamo Vladu FBiH, Vladu TK, Federalno i Kantonalno ministarstvo nadležno za zaštitu okoliša i sve zagadivače da zaustave daljnu degradaciju okoliša na općini Lukavac.

ORGANZACIJSKI ODBOR

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.