USR ‘Mladica’ Novo Goražde: Malo udruženje koje je okrenuto radu sa mladima

USR Mladica iz Novog Goražda je malo udruženje sa svega 50-ak članova, jer je i opština mala. Zbog nedostatka finansija bore se na sve moguće načine da održe rad Udruženja, a sigurno najbolji način koji su odabrali je podmlađivanje Udruženja i rad sa mladima.

I ove godine su, kao i desetak prethodnih, uspjeli da okupe desetak dječaka i djevojčica u dobi od 2006. godišta i mlađi, koje su odveli u ribolov i organizovali jedno takmičenje, a gdje je druženje bilo u prvom planu.

“Sva organizacija i troškovi spadnu na nekoliko ljudi. Iskupimo neka sredstva od sponzora, pripremimo stazu, spremimo neke nagrade u ribarskom priboru, iako je rezultat u drugom planu. Napravimo i zajednički ručak u prirodi… Srećom, imamo volje iako je tu uloženo puno rada, a sa skromnim sredstvima, jer da nema volje i entuzijazma kod nas uključenih u sve ovo, ne bi se ovoliko dugo ni održalo. Rad i druženje sa mladima nema cijenu, a nagrada nama su njihova sretna i nasmijana lica te pozitivni utisci koje prepričavaju danima.Ne žalimo trud, jer sve to vrijedi i veće žrtve… a i mi s njima taj dan podjetinjimo…”, rekao je sekretar i ribočuvar Udruženja, Vlatko Vlaja Radović.

Pročitajte i:   Zavod: Na Stupu je potvrđena kontaminacija radioaktivnom materijom, prostor je ograđen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.