Najnovije vijestiTakmičenja

Na rijeci Stavnji održano 5. i 6. kolo Državnog prvenstva u lovu ribe s obale

U organizaciji SRD “Breza”, na rijeci Stavnji održano je 5. i 6. kolo Premijer Spin lige Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je učestvovalo 17 ribolovaca iz SRS FBiH i SRS RS, a službena lica bila su Miro Vrljičak (glavni sudija), Ivica Tomičić (delegat) i Amer Hadžimešić (komesar).

I ovog puta, kao vrlo uspješan domaćin, pokazalo se Ribolovno društvo „Breza“, sportsko natjecanje bilo je jedno od najkvalitetnije organiziranih do sada.

Poslije šest kola najviše uspjeha u lovu pastrmke vještačkim mamcima imao je Almedin Omerhodžić (SRD “Breza”), koji je u finalnom plasmanu završio na prvom mjestu, drugi je bioIgor Krajišnik (SRD “Željeznica”), treći Sanid Džino (USR “Glavatica”), a četvrti Igor Vrzić(SRD “Željeznica”). Domaći takmičari Muhidin OrićMensur Čajić i Alen Palalić zauzeli su sedmo, sedamnaesto i jedanaesto mjesto.

Za podršku reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je nastupila na 17. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe umjetnim mamcima s obale, koje je ove godine održano u Francuskoj, zahvalnice su uručene općini Breza, načelniku Munibu Zaimoviću i SRD “Breza”.

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.