Iz svijetaNajnovije vijesti

Malezija vraća plastični otpad SAD-u i ostalim zemljama, vraćeno 100 t plastičnog smeća Australiji

“Pozivamo razvijene zemlje da preispitaju svoje upravljanje plastičnim otpadom i prestanu slati smeće zemljama u razvoju”

Malezija će vratiti 450 tona kontaminiranog plastičnog otpada zemljama koje su ga otpremile – odbijaju postati smetlište svjetskog smeća.

U devet brodskih kontejnera u Port Klangu, zapadno od Kuala Lumpura, pronađeno je pogrešno označena plastika i otpad koji se ne može reciklirati.

Yeo Bee Yin, ministar energetike, znanosti, tehnologije, okoliša i klimatskih promjena, rekao je da bi SAD, Velika Britanija, Kanada, Japan, Kina, Saudijska Arabija, Bangladeš, Nizozemska i Singapur trebale očekivati ​​povrat otpada.

Pet kontejnera otpada vraćeno je u Španjolsku prošlog mjeseca, piše CNN.

Malezija je 24. travnja pokrenula radnu skupinu kako bi riješila sve veći problem nezakonitog uvoza plastičnog otpada. Vlasti su od tada provele 10 operacija.

Kina je prošle godine zabranila uvoz plastičnog otpada kao dio inicijative za čišćenje okoliša, što je učinilo Maleziju novim odredištem smeća.

U nedavnom izvješću Greenpeace-a stoji da je tijekom prvih sedam mjeseci 2018. godine plastični otpad, koji se izvozio iz SAD-a, u Maleziju više nego udvostručen u odnosu na prethodnu godinu.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Yeo je na konferenciji za novinare rekao da je jedna britanska tvrtka za recikliranje u protekle dvije godine izvezla više od 50.000 metričkih tona plastičnog otpada u oko 1.000 kontejnera. Tako je nedavno za Australiju vraćeno oko 100 tona plastičnog otpada.

“Pozivamo razvijene zemlje da preispitaju svoje upravljanje plastičnim otpadom i prestanu slati smeće zemljama u razvoju”, dodao je Yeo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.