Iz regijeNajnovije vijesti

(FOTO) Veliki pomor ribe u Ćehotini, rijeka potpuno bijela!

Od jutros je Ćehotina nizvodno od TE “Pljevlja” potpuno bijela kao mlijeko. Na cjevovodu jalovišta TE “Pljevlja” je otvoren ventil i puštene hemikalije, pepeo i šljaka u Vezičnicu, a iz Vezičnice otrovni materijal je otišao direktno nizvodno u rijeku Ćehotinu.

Iz ekološkog društva “Breznica” saopštavaju da je “primjetan i viši vodostaj Ćehotine jer su iz TE “Pljevlja” vjerovatno pustili više vode sa brane Otilovići kojom upravljaju, sa namjerom da se tako brže otarase otpada”.

Vaso Knežević iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopštio informaciju da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva. Uzeti su uzorci vode i uginule ribe. Obavješteno je Ministarstvo poljoprivrede kao i republički inspektor za vode koji je na putu za Pljevlja. Uzorke ribe i vode je uzela i inspekcija za poljoprivredu.

Nezvanično, kako je obavjestio Vaso Knežević, iz TE “Pljevlja” i EPCG negiraju odgovornost i smatraju da se radi o sabotaži i da će i oni podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica.

Ono što je sigurno je činjenica da je veliki pomor ribe obesmislio višegodišnji trud ribolovnog društva “Lipljen” na poribljavanju rijeke Ćehotine i zaštiti životne sredine koja je u Pljevljima posebno devastirana.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.