Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Спортски риболовци из Невесиња извршили порибљавање језера Алаговац

Након успјешне акције чишћења приобалног појаса и постављања контејнера за отпад, чланови Спортско-риболовног друштва „Алаговац“ протеклих дана пустили су у језеро 4.500 комада шарана тежине од 200 до 600 грама. Порибљавање језера Алаговац извршено је уз помоћ „Хидроелектрана на Требишњици“.

Предсједник Друштва Градимир Спремо захвалио се директору овог предузећа Гордану Мишељићу и народном посланику Илији Таминџији на исказаној подршци за очување рибљег фонда.

Спремо је нагласио да рибочуварска служба редовно врши контроле на водама којима газдује у циљу заштите и увећања рибљег фонда. Апеловао је на посјетиоце да чувају љепоте језера и прописно одлажу отпад.

Говорећи о наредним активностима, Спремо је истакао да ће посебна пажња бити посвећена популаризацији спортског риболова и омасовљењу чланства. Најавио је агажовање ронилаца из Мостара за чићење и узорковање два језера.

Предстоји и завршетак општинског такмичења у спортском риболову и традиционални Међународни куп који се одржава 10. августа у оквиру Невесињске олимпијаде.

Pročitajte i:   Održan Kup SRS F BiH u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.