EkologijaNajnovije vijesti

Leš teleta pronađen i izvučen iz rijeke Ljubine kod Sarajeva

Leš teleta koji su mještani danas primijetili u korituU saopćenju za javnost navode da se radilo u veoma otežanim okolnostima te da je u akciji pronalaska, s ciljem sprečavanja eventualnih posljedica po stanovništvo i okoliš, kantonalni veterinarski inspektor sarađivao sa uposlenicima KJKP RAD.

Ekipa Kantonalne uprave za inspekcije poslove KS je reagovala odmah nakon prijave, a portal Klix.ba, na kojem je prvobitno i objavljena ova vijest, pomogao im je u pronalasku tačne lokacije.
U sapćenju za javnost navode da se radilo u veoma otežanim okolnostima te da je u akciji pronalaska, s ciljem sprečavanja eventualnih posljedica po stanovništvo i okoliš, kantonalni veterinarski inspektor sarađivao sa uposlenicima KJKP RAD.
“S obzirom da životinja nije bila obilježena ušnim markicama nije moguće utvrditi identitet vlasnika ili otkriti eventualne počinioce”, navode iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i ističu: “Iz navedenog razloga upućujemo poziv građanima da svako nesavjesno postupanje sa životinjama, kao i ostale vrste nepravilnosti odmah prijave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS na jedan od redovnih načina komunikacije. Detaljnije informacije dostupne su na službenoj web stranici KUIP-a uz napomenu da nas u hitnim slučajevima, odnosno izvan radnog vremena, vikendom i praznikom građani mogu kontaktirati porukom na Viber broj 061/160-926. Napominjemo i da su inspektori dužni čuvati identitet podnosilaca prijave kao službenu tajnu”.
Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.