Mještani Kasapovića kod Zenice ogorčeni zbog kurbanskog otpada u Babinoj rijeci

Dodatak administratora: Ovo nije usamljeni slučaj, iste smo imali i mi kada su nam se iznutrice bacale u jezero Starača i rijeku Bosnu. I poslije ovog Bajrama sa svih strana dolaze slike iznutrica koje su uz potoke i rijeke i u potocima i rijekama… vidio sam da ni Una nije pošteđena kurbanskih iznutrica.

Mislim sa je krajnje vrijeme da vjerski službenici objasne u džematima kako i šta raditi sa ostacima kurbana, kako ih bezbjedno deponovati, ali da i nadležni reaguju preventivno u obezbjede mjesta gdje bi se ovaj otpad animalnog porijekla preuzimao i ispravno deponovao, jer se ovo iz godine u godine ponavlja, a čini mi se da sve više uzima maha.

Slijedi vijest iz Avaza:


Pogled na Babinu rijeku i prizor koji vlada je užasavajući

Mještani Kasapovića kod Zenice ogorčeni su na nesavjesne sugrađane koji su kurbanski otpad bacali u Babinu rijeku.

Kako kažu, pogled na Babinu rijeku i prizor koji vlada je užasavajući, zbog čega apeliraju na nadležne inspekcije i vlast da se uključe u sankcioniranje nesavjesnih građana, ali i uklone otpad.

Pročitajte i:   Poziv na Otvoreno prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom

– Posebno je alarmantno što vodu iz Babine rijeke crpe i gradski bazeni, ali i jer se nizvodno u rijeci kupaju građani, pa su svi oni ugroženi – kažu mještani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.