Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Pomor ribe u Drinjači zbog kvara na zatvaraču brane

Republička vodna inspekcija utvrdila je danas da se akcident na rijeci Drinjači dogodio usljed kvara na zatvaraču brane mini hidroelektrane Ispod Kušlata, kojom upravlja pravno lice Eta enerdži, rečeno je Srni u Inspektoratu Srpske.

– Ovaj zatvarač reguliše ispuštanje vode iz akumulacije, te je usljed kvara došlo do naglog ispuštanja vode. Uginuće ribe je posljedica nagle promjene pritiska – rekla je Srni načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću Dušanka Makivić.

Ona je dodala da će, radi sprečavanja sličnih akcidenata postupajući inspektor naložiti ovom subjektu da ubuduće prilikom ispuštanja vode iz akumulacije pribavi saglasnost Јavne ustanove Vode Srpske i da rad organizuje na način koji neće prouzrokovati štetu nizvodnim korisnicima vode.

Makivićeva je dodala da će postupajući inspektor naložiti i da nizvodnim korisnicima vode bude nadoknađena šteta nastala naglim ispuštanjem vode iz akumulacije.

Pripadnici Ribočuvarske službe Sportsko-ribolovnog udruženja Bistro iz Zvornika otkrili su veliki pomor ribe u Drinjači koji je, kako su naveli, prouzrokovan naglim ispuštanjem vode iz hidroelektrane na ovoj rijeci.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.