EkologijaNajnovije vijesti

Sutra velika akcija čišćenja na Trebeviću: Pridružite se i vi!

U nedjelju se organizuje ekološka akcija čišćenja “Udružimo ruke – očistimo Trebević”.

Akciju organizuje Mreža za izgradnju mira i inicijativa Prljavi grad Sarajevo, u partnerstvu sa Asocijacijom uposlenika američke ambasade, kao i “Green Timom” Američke ambasade, Udruženjem Gorska Služba Spašavanja Sarajevo, “Let’s do it” pokretom, Let’s Do It Bosna i Hercegovina, Trash Challenge – Sarajevo, grupom Odliv mozgova, Udruženjem mladih “Motus Adulescenti” Istočno Sarajevo i KP “RAD”, uz podršku KJKP GRAS Sarajevo i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Trebević je, zbog svoje pozicije i prirodnog bogatstva, jedno od najdražih izletišta u okolini Sarajeva. Okružen gustom borovom šumom, Trebević je u netaknutoj prirodi idealna destinacija za odmor i relaksaciju. Uživanje u bogatstvima Trebevića je pogotovo aktuelno tokom zimskih dana kada Trebević predstavlja jednu od rijetkih oaza čistog zraka. Nažalost, zbog velikog prometa ljudi, a nedostatka pravilnog načina odlaganja otpada, Trebević je pretrpan otpacima koje šetači/ce bacaju na nepropisan način.

Akcija čišćenja “Udružimo ruke – očistimo Trebević” je prilika da se probudi ekološka svijest kod građana BiH i zajednički duh da smo svi odgovorni partneri u očuvanju prirode.

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Okupljanje i odlazak su planirani u nedelju, 20. oktobra u devet sati ispred Zemaljskog muzeja, a okupljanje na Trebeviću je u 10 na platou ispred hotela Pino.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.