Najnovije vijestiOstale vijesti

Hajdučka vrata neoštećena, motoristima kaznene prijave (VIDEO)

Krajem septembra, tri vozača su se motorima popela do samog prstena Hajdučkih vrata te ih postavili za potrebe fotografiranja na sami prsten

Kako je navedeno u izvještaju, Inspektor za zaštitu prirode HNŽ-a, Almir Kazazić podnio je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod općinskog suda u Mostaru.

– Nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata – zaključak je Federalnog inspektora za zaštitu prirode koji je obavio inspekcijski nadzor nakon prijave da su se na spomenutom lokalitetu motociklima vozili članovi kluba “Extreme Enduro” sa sjedištem u Mostaru.

Također, kako je navedeno u izvještaju, Kazazić je podnio Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tri vozača jer su se u zaštićenom “Parku prirode Blidinje” popeli do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja.

Na licu mjesta ustanovljeno je da nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata, o čemu je sačinjena službena zabIlješka i izvršeno fotografiranje.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Podsjećamo, krajem septembra, tri vozača su se motorima popela do samog prstena Hajdučkih vrata te ih postavili za potrebe fotografiranja na sami prsten.

– Tom prilikom su pod gasom i šlajdranjem točkova odronili i dio staze na prilazu Hajdučkim vratima, a i donji dio prstena se malo odronio – naveli su planinari koji su bili svjedoci ovom događaju te su čitav slučaj i snimili.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.