Najnovije vijestiTakmičenja

SRD ‘Halil Sofradžija’ Ustikolina: Održan 15. Internacionalni kup u lovu mladice

Petnaesti tradicionalni Internacionalni KUP u lovu mladice na rijeci Drini na području Ustikoline, održan je u organizaciji SRD ‘Halil Sofradžija’ iz Ustikoline, a u svrhu zatvorenja ribolovne sezone na lov mladice za 2019. godinu.

Takmičenju se odazvao veliki broj ljubitelja ribolova iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Domaćini su, kao i uvijek, srdačno dočekali sve takmičare sa kafom i čajem što je okrijepilo sve učesnike u tom prohladnom jutru.

Nakon toga domaćini su se obratili takmičarima i gostima i zahvalili se na odazivu na ovu manifestaciju i objasnili propozicije takmičenja nakon čega je načelnik Općine Ustikolina – Foča zvanično otvorio ovo takmičenje.

Sam tok takmičenja na deset kilometara dugoj stazi je protekao u najboljem redu, u toku trosatnog takmičenja ulovljena je samo jedna mladica dužine 50 centimetara koja nije imala odgovarajuću dužinu od 70 cm te je nakon fotografiranja neoštećena vraćena u vodu.

Tu mladicu, a time i prvo mjesto, osvojio je Šahinović Nijaz iz Visokog.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele zahvalnica zaslužnim sportskim ribolovcima i udruženjima koja su uzela učešće na ovom takmičenju, završen je protokolarni dio takmičenja, a uslijedilo je tradicionalno druženje sportskih ribolovaca i gostiju uz bogatu trpezu i neizostavni vojnički pasulj.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Posljednji zvižduk glavnog sudije označio je i zvanično završetak ovogodišnje ribolovne sezone u lovu mladice.

Upravni Odbor ovom prilikom se naiskrenije zahvaljuju svim učesnicima, gostima i prijateljima koji su uveličali ovaj dan i pomogli u samoj organizaciji takmičenja.

BISTRO !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.