EkologijaNajnovije vijesti

Saopštenje organizatora povodom veličanstvenog skupa za odbranu Neretvice

Saopštenje organizatora povodom veličanstvenog skupa za odbranu Neretvice koji je održan u subotu 22. februara u Parsovićima.

“INFORMACIJA ISPRED ORGANIZACIONOG ODBORA ZA KORDINACIJU UDRUŽENJA ZA SPAS RIJEKE NERETVICE!

Pred nešto više od 1000 okupljenih građana, koji su ukazali podršku za očuvanjem rijeke Neretvice, završen je protestni skup građana u Parsovićima.

Skup građana protekao je mirno i dostojanstveno kako samo Klišani i znaju da budu.

Sa ovog skupa, između ostalog, poručeno je da borba za očuvanjem rijeke Neretvice nije završena te će u narednom periodu javnosti biti prezentovani daljnji planovi i programi Kordinacijskog tijela Udruženja sa prostora Neretvice.

Također, ostavljena je i mogućnost ponovnog okupljanja, ovaj put dosta masovnijeg, u mjesecu maju, kada se na osnovu neslužbenih informacija, očekuje zvaničan početak radova na izgradnji mini hidrocentrala na rijeci NERETVICI.

Svim građanima koji su danas bili sa nama, svima onima koji su bili spriječeni doći u Parsoviće, predstavnicima medija, TV kućama sa prostora BiH, članovima Koalicije Udruženja za spas rijeka BiH, Ekološko-humanitarnoj udruzi Gotuša, Centru za životnu okolinu, Eko akciji, predstavnicima Zeleni Neretva Konjic, pripadnicima PU Konjic, kao i svim drugim gostima i mještanima NERETVICE , ispred Organizacionog odbora Kordinacije Udruženja za spas rijeke Neretvice, iskreno se zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći i odvojenom dragocjenom vremenu.

Pročitajte i:   OBAVJEŠTENJE: Promjena lokacije održavanja Prvenstva i Kupa SRS F BiH

HVALA VAM!

Fotografije: Ibro Hero Berjamin Bero Nizic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.