U rijeci Spreči kod Živinica zabilježen pomor ribe

U gornjem toku rijeke Spreče u Živinicama došlo je do pomora ribe, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Udruženje sportskih ribolovaca “Mrena” iz Živinica o ovom događaju obavijestilo je i Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

U ovom udruženju ističu da su jutros obaviješteni o pomoru ribe i da su odmah izašli na teren da se uvjere o razmjerama ribljeg pomora.

Na mjesto pomora ribe izašli su sudski vještak, laborant, inspektori, kriminalistički tehničari i policija.

U Udruženju “Mrena” rekli su da su obišli sve kanale i pritoke rijeke Spreče, uzeli uzorke na analizu, fotografisali i najavili podnošenje tužbe protiv onoga ko je odgovoran za ovaj ekološki incident.

Pročitajte i:   Revidirani Kalendar takmičenja SRS FBiH

One thought on “U rijeci Spreči kod Živinica zabilježen pomor ribe

 • 2. Maja 2020. at 16:57
  Permalink

  Tuzno i zalosno.! Dugi niz godina dolazi do ovakvog ili slicnog incidenta na rijeci Spreci uzvodno od jezera Modrac. Naime imali smo pomor i velikih primjeraka,som 40 kilograma i som 30 kilograma,od
  istog ovog zagadjivaca.Arhiva,TV Zivinice, arhiva UGSR”Mrena” Zivinice
  Dakle o cemu se radi. Ovo nije nikakvo trovanje,nema hemijskih tvari. Ovo je ispustanje nenormalne kolicine zivotinjskog otpada u nizak nivo rijeke Sprece,valjda racunajuci da ce pasti kisa i ovo odnijeti u jezero Modrac. U ovakvim incidentima se riba jednostavno bori da dodje do zraka jer su joj SKRGE okupirane sa tim sitnim biljnim otpadom,koncentracije je enormno povecana i riba jednostavno ugiba.
  Nikada nismo mogli ostvariti nikakvu naknadu za POMOR ribe jer isti koji izazivaju ovko nesto imaju podrsku stranke,podrsku podobnih inspektora itd. Bistro sportski ribolovci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.