KSR Travnik: Pozivne javne rasprave za evet-efendije

Dok se država i svijet bore sa opakim virusom, pojedinci koristeći takvu situaciju pokušavaju doći do okolišne dozvole kako bi nastavili i dalje zagađivati rijeku Lašvu.
Danas je u Osnovnoj skoli Turbe održana Javna rasprava za dobivanje okolišne dozvole preduzeća ‘Poljorad’ za novu halu, mada o toj raspravi niko nije obavješten.
Javnu raspravu organizovali su službenici Općinske službe za urbanizan, građenje i katastar. Za vrijeme rasprave u školi se slučajno našao predsjednik Skupštine Kluba sportskih ribolovaca Travnik gosp. Nedim Zolota koji je bio i jedini prisutni učesnik.
Na njegovu reakciju zašto nisu pozvali predstavnike MZ Turbe i predstavnike našeg Kluba jer pomenuto preduzeće godinama ispušta otpadne vode i uništava riblji fond isti je grubo izvrijeđan od vlasnika firme Vahida Skrobe, tako da je i on morao napustiti javnu raspravu.
Pitamo se zašto se provode javne rasprave?
Izgleda samo da bi se brojalo da su održane.
Imaju li bilo kakvu svrhu?
Je li imala bilo kakvu svrhu bivša okolišna dozvola izdata 2013. godine iako je bio uslov da za dvije godine mora ugraditi kolektor otpadnih voda koji nikada nije ugrađen.
Dokle vise bahati investitori misle da mogu raditi sta hoće i ugrožavati stanovnike koji žive nizvodno od njegovog pogona.
Zašto pored nas javnoj raspravi nisu pozvani predstavnici MZ Kraljevice, MZ Kalibunar i dr.
Puno će još ostataka mlijeka i kupusa proteći Lasvom dok dobijemo odgovore na ova pitanja…
Pročitajte i:   BiH je jedina država bivše Jugoslavije koja nije potpisala sporazum o zaštiti migratornih ptica močvarica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.