Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Obavještenje iz OSR Konjic

Poštovani sportski ribolovci i članovi udruženja,
Na slikama ispod je Orahovičko polje u koje je prije nekoliko noći, nakon što je nadošlo Jablaničko jezero, ušlo prvo ogromno jato šarana na mrijest i kako se bude povećavao nivo Jablaničkog jezera tako će se mrijest šarana kretati uzvodno sve do Drecelja i mrijest će biti sve veći i veći!
Sportski ribolovci, ovo Vam pišemo iz razloga jer to krivolovci vrlo dobro znaju, a znamo i mi svi.
Sinoć na ovom mjestu krivolovci/mrežari sa pokušali sa dva čamca i velikim šaranskim mrežama opkoliti kompletno Orahovičko polje i kompletno jato šarana u njemu.
Zahvaljujući vama i ribočuvarskoj službi OSRKONJIC sinoć to nisu uspjeli, na ovom mjestu smo sinoć izvadili sve mreže, svu ribu iz mreža smo pustili nazad, bilo je ganje i bježanije, nabitnije mrijest šarana je nedirnut!
Sportski ribolovci Vi ako želite, možete nam pomoći na način da svi dođete u Orahovičko polje i na ovaj dio Jablaničkog jezera i da u što većem broju obavljate sportski ribolov jer kad ste vi tu krivolovci/mrežari sigurno neće biti, a zbog toga ribočuvarskoj službi OSRKONJIC će puno lakše biti raditi po noći kada je najpotrebnije kako bi se spriječio i suzbio krivolov mrežama na Jablaničkom jezeru.
Također, puno nam znače i vaše informacije sa terena, slobodno nas nazovite, prijavite nedozvoljeni ribolov, kritikujte, predložite.
Trenutno je na snazi lovostaj, odnosno zabranjen je izlov šarana u periodu od 01.04 do 31.05.2020.godine, molimo poštujte ga.
Hvala Vam puno sportski ribolovci i BISTRO!
Kontakt telefoni:
Kancelarija:
036 727 268
Ribočuvarska OSRKONJIC:
061052269
0603458461
061498123
E-mail:
osrkonjic@gmail.com
Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.