UGSR ‘Mrena’ Živinice: Prepoznajete li krivolovca sa video klipa?

Prije par dana na našoj stazi u Kiseljaku uhvaćen je som težine oko 10kg od strane nama nepoznatog ribolovca i isti nije vraćen u jezero iako je u toku zabrana na lov soma.

Bez obzira što je uhvaćen u zabrani, snimatelj je bio toliko drzak i video postavio i na youtube i ubrzo uklonio.

Ribočuvarska služba radi na identifikaciji lica koje je počinilo prekršaj kako bi protiv istog podnijelo prijavu nadležnoj inspekciji i poduzela druge radnje u skladu sa ovlaštenjima, pa vas molimo ukoliko ga prepoznate na snimku da nam dostavite ime i prezime.

Pored svega toga, na snimku se čuju glasovi nama poznatih osoba “sportskih ribolovaca” koji navodno podržavaju naša nastojanja na poštivanju propisa i koji su svjesni da je u zabrani napominju da se som sakrije i nosi kući.

Ovo nije jedini slučaj danas. U toku noći ćemo objaviti još informacija o poduzetim radnjama na pokretanju prijava protiv lica koja ne poštuju Zakon i Pravilnike o ribolovu.

U narednim danima ćemo intenzivirati kontrolu čuvarki i sistema i protiv svih koji se ne pridržavaju Zakona i Pravilnika poduzeti zakonom propisane radnje.

Pročitajte i:   Kamenolom u srcu budućeg Nacionalnog parka?

Bistro i STOP krivolovu!

Som

🇧🇦Obavještenje🇧🇦Prije par dana na našoj stazi u Kiseljaku uhvaćen som težine oko 10kg od strane nama nepoznatog ribolovca i isti nije vraćen u jezero iako je u toku zabrana na lov soma. Bez obzira što je uhvaćen u zabrani snimatelj je bio toliko drzak i video postavio i na youtube i ubrzo uklonio. Ribočuvarska služba radi na identifikaciji lica koje je počinilo prekršaj kako bi protiv istog podnijelo prijavu nadležnoj inspekciji i poduzela druge radnje u skladu sa ovlaštenjima, pa vas molimo ukoliko ga prepoznate na snimku da nam dostavite ime i prezime.Pored svega toga na snimci se čuju glasovi nama poznatih osoba "sportskih ribolovaca" koji navodno podržavaju naša nastojanja na poštivanju propisa i koji su svjesni da je u zabrani napominju da se som sakrije i nosi kući.Ovo nije jedini slučaj danas. U toku noći ćemo objaviti još informacija o poduzetim radnjama na pokretanju prijava protiv lica koja ne poštuju Zakon i Pravilnike o ribolovu.U narednim danima ćemo intenzivirati kontrolu čuvarki i sistema i protiv svih koji se ne pridržavaju Zakona i Pravilnika poduzeti zakonom propisane radnje.Bistro i STOP krivolovu

Gepostet von UGSR „Mrena“ Živinice am Donnerstag, 7. Mai 2020

Pročitajte i:   "Drinska avantura" u Foči krajem jula: Sport, ribolov, avanture i zabava na jednom mjestu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.