Izvršena revizija Ribolovne osnove na ribolovnom području kojim gospodari Udruga sportskih ribolovca Vitez

Na osnovu člana 10. i člana 48. Zakona o slatkovodnom ribarstvu FBiH te dozvole od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva broj: 03-3-24/3-1979/19 izdate dana 04.02.2020. godine pristupilo se aktivnostima na izradi revizija Ribolovne osnove na III ribolovnom području – zona III kojom gospodari Udruga sportskih ribolovca Vitez.

Dana 05.05.2020. godine aktivnosti na izradi revizije Ribolovne osnove je vršila ekspertna skupina sa Agronomsko prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta Mostar pod vodstvom Prof.dr.sc. Jerko Pavličević, a na osnovu sklopljenog Ugovora sa UO SSRD SBKKSB.

Izradu Revizije za sve članice SSRD SBK/KSB financira Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK/KSB kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Lokacije na kojima se vršio izlov uzoraka ribe elektroagregatom su: Modrulja i Novaci, mušičarska staza LT, Vonkov most, Mošunj i rijeka Kruščica dvije lokacije.

Izvršen je pregled stanja Mini-centra za revitalizaciju autohtonih salmonidnih vrsta riba Kremenik gdje smo dobili pohvale za rad.

Zahvaljujemo se i članovima USR Vitez na pomoći tokom danasnjih aktivnosti.

U prilogu dio fotografija sa dvije lokacije.
Bistro!

Gepostet von Udruga Sportskih Ribolovaca Vitez am Dienstag, 5. Mai 2020

Gepostet von Udruga Sportskih Ribolovaca Vitez am Dienstag, 5. Mai 2020

Pročitajte i:   Eko-organizacije podnijele žalbu protiv BiH zbog hidroelektrana na Neretvi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.