Najnovije vijestiTakmičenja

Održan Spin Kup ‘Busovača 2020’

Spin Kup ‘Busovača 2020’ je organiziran na mušičarskoj stazi u Busovači na rijeci Lašvi

Ovo je bilo prvo takmičenje poslije pauze izazvane pandemijom koronavirusa u BiH.

U prelijepom ambijentu rijeke Lašve, 14 ribolovaca učesnika Kup-a  željnih akcije su ukrstili štapove.

Takmučenje provedeno po pravilniku za Spin takmičenja. Glavni sudac je bio Almedin Dino Kolonić, dok su startni suci bili: Borislav Bilić, Hadis Hodžić, Adnel Hodžić, Marko Arapović, Petar Čavara i Zdravko Agatić.

Četiri runde od po 45 minuta takmičenja najbolje je iskoristio Muhidin Orić iz OSR ‘Konjic’, drugi je bio  Almedin Omerhodžić iz SRD Breza,  a treći Slavan  Petrović iz USR ‘Vrbas’ G.Vakuf/Uskoplje.

Najboljima su uručena priznanja te pokloni sponzora firme ‘Stream Tackle’ Ognjena Borovčanina iz Pala. Svi zajedno smo se zaželjeli takmičenja stoga je bilo vidljivo da se lovilo sa osmjehom na licima, a tokom takmičenja je ulovljeno 107 riba, sve potočne pastrmke, koje su uredno vraćene u rijeku-

Domaćini ovog Kupa, članovi USR Busovača, domaćinski su se pobrinuli da takmičari uživaju u ambijentu mušičarske staze I.P.OKO, a na kraju sve je začinjeno zajedničkim ručkom.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Bistro do novih susreta!

Ivica Tomičić, USR Busovača

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.