Najnovije vijestiOstale vijesti

Reakcija Dukić Faika na izrečenu mu sankciju od strane UGSR ‘Mrena’ iz Živinica

Dukić Faik iz Živinica nam se javio reakcijom na izrečenu mu sankciju od strane UGSR ‘Mrena’ iz Živinica, o kojoj ste informisani prije nekoliko dana.

Faik u svom mailu piše:

Kada ovo pročita neko dobronamjeran pomisli da se nalazi u Sjevernoj Koreji, a ne u demokratskoj BiH. Ribočuvari – volonteri su bili toliko uvrijeđeni i iznenađeni da su odmah hitno – žurno zahtjevali telefonsku sjednicu Upravnog odbora UGSR “Mrena” iz Živinica, te su donijeli ovakvu odluku.

Dakle, nije podnešen pismeni izvještaj ribočuvarske komisije, nije predložena disciplinska odgovornost, nije pozvana niti saslušana druga strana.

Ovo je akt Sjeverne Koreje, a ne demokratije BiH!

Ja Dukić Faik 100 % RVI, bez dijela (ruka) tijela koji je neophodan za ribolov 15 godina POČASNI ČLAN zbog doprinosa koji sam davao i koji dajem kao poštovalac kodeksa sportskog ribolovca. Spreman sam da izvršim sve zadatke i da pomognem bilo kojoj komisiji u udruženju.

Napominjem da sam par godina obavljao volonterski ribočuvarske zadatke, što postoji u arhivi udruženja.

Dakle, nisam nikakav ološ, krivolovac niti osoba sklona ekscesima.

Dan prije incidenta o kojem vaš portal piše desio se incident pretresa. Ribočuvar-volonter Robert Andrić sa par također ribočuvara-volontera dolazio do mog auta, i počinje da vrši nasilan pretres. Izbacuje dva džempera na zemlju i ja reagujem tako što ga odgurujem jednom rukom (pošto sam drugu izgubio u ratu), gdje on kaže da će zvati policiju. I ja sam bio saglasan s tim prijedlogom.

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

Međutim, nalazimo kompromis i ja otvaram četvera vrata, gepek i sve interesantno za njih ja vadim.

Kada su se uvjerili da nema ništa nezakonito, ribočuvar-volonter Robert Andrić upućuje meni izvinjenje.

Drugi dan je kulminacija valjda prvog incidenta.

Način dolaska, prilaska i odnosa dva ribočuvara-volontera Roberta Andrić i Jakić Drage je doprinio da sam nesportski postupio ne po kodeksu sportskog ribolovca.

Imenovana gospoda se postavila kao da ih je poslala kažnjenička bojna, i moj dokazani nepobjedivi-bosanski duh je izazvao ovakvu reakciju.

Moja mrežica je platnena i riba se mogla neozlijeđena vratiti (što bih i učinio) ali riba je bila polumrtva zato što sam ja morao nogom stati na njenu glavu da bih izvadio udicu, zato što imam samo jednu ruku.

Meni kao 100% RVI ne bi trebalo ovako presuđivati ishitreno, i oduzimati POČASNI STATUS jer ga Upravni odbor niti daje niti oduzima.

Skupština i sportski ribolovci su tu da odluče.

Ja sam dao dio sebe zbog toga ne dozvoljavam da pojedinci koji su uzeli malo više prava u svoje ruke da mi kvare duh sportskog ribara. Također pozdravljam učinjeno po pitanju mreža, i po pitanju vađenja dozvola ali ovakve scene bacaju mrlju na sjaj.

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

Kodeks sportskog ribolovca sam poštovao, poštovat ću i ja sam sportski ribolovac!

Samo još da napomenem da je Robert Andrić veliki krivolovac koji je uhvatio šarana 22kg u jezeru Modrac kod žičare, te su ga ribari tog udruženja Lukavac molili da ga pusti. Isti je odnio šarana na jezero Smoluća i prodao ga privatniku.

Robert Andrić koji je uhvatio šest šarana na Šljunkari-Živinice isti je trebao da vrati četiri, ali to nije učinio i to su mi sportski ribolovci koji vode ovo udruženje “Mrena” Živinice.

Isti taj Robert Andrić mi briše tekstove na stranici udruženja “Mrena” Živinice koja je stranica svih građana Živinice, jer ne dozvoljavaju da se čita o svojim krivolovnim djelima, pa sam iskoristio priliku da se obratim BiH BISTRO gdje ne mogu brisati.

Svim sportskim ribolovcima želim BISTRO!

Lijep pozdrav!

Dukić Faik (Duka)

Vijest na koju se odnosi reakcija:

UGSR ‘Mrena’ Živinice: Izrečena sankcija članu udruženja zbog nepoštovanja lovostaja

 

One thought on “Reakcija Dukić Faika na izrečenu mu sankciju od strane UGSR ‘Mrena’ iz Živinica

  • Hiltner Dragi

    STRASNO ! Sta rade 100% ratnom vojnom invalidu.Da taj Dukic Faik je ostavio dio tijela-ruka za ovu domovinu.Covjek ribar bez dijela tijela neophodnog za sportski ribolov ispasta zbog bahatosti pojedinaca koji su sebi dali za pravo da i Skupstinsku odluku ponistavaju ,kako kazu zurnoj-hitnoj telefonskoj sjednici Upravnog odbora.Da nije smijesno i nepismeno bilo bi tragikomicno.
    Ja bivsi predsjednik Upravnog odbora “Mrena” Zivinice sam evo blokiraan na stranici “Mrena”Zivinice jer sam sugerisao da lovostaj “SARANA” treba postovati a ne organizovati “Saransko takmicenje”na Rajskom jezeru u vremenu intezivnog mrijesta-lovostaja. Cekam iducu itvjestajnu-izbornu godinu kada ce pojedinci morati potraziti savjete i angazman odvjetnika-advokata. B I S T R O !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.