Povodom izlivanja mazuta u Zvorničko jezero oglasili se iz SRD “Bistro” Zvornik

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj se cisterna sa mazutom zabila u stijenu pored puta u mjestu Divič, dio mazuta se nažalost izlio u jezero. Putne službe su put zaprljan mazutom presipale kamenom, ali to nije spriječilo da velike količine mazuta stignu do Drine.

Još uvijek nema zvaničnog reagovanja nadležnih ekoloških inspekcija po ovom pitanju.

Jedini koji su se oglasili na ovu potencijalnu ekološku katastrofu su članovi SRU “Bistro” Zvornik:

Dana 29.05.2020. godine, nešto posle 13h,  ribočuvarska služba SRU “Bistro” Zvornik primila je poziv od savjesnih građana i ribolovaca da je došlo do saobraćajne nesreće kod naselja Divič i da veća količina mazuta klizi ka Zvorničkom jezeru. Ribočuvarska služba stupila je u kontakt sa nadležnim inspekcijama, izašla na teren te o zatečenom stanju i načinu sanacije napravila službene zabilješke.

Određena količina mazuta dospjela je do Zvorničkog jezera, prizor nije bio nimalo lijep, međutim, mazut koji je plutao po površini nije doveo do uginuća većih količina ribe. Ribočuvarska služba će i sutra izaći na teren i pratiti situaciju.

Pročitajte i:   Uništavanje životne sredine u doba koronavirusa: nova studija otkriva slučajeve iz Evrope, Kavkaza i Centralne Azije

Ranije su iz ekološke inspekcije izjavili da nije došlo do masovnog pomora ribe, a da će narednih dana biti poznato više podataka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.