NajaveNajnovije vijesti

“Drinska avantura” u Foči krajem jula: Sport, ribolov, avanture i zabava na jednom mjestu

Omladinski pokret Foča će krajem jula organizovati “Drinske avanture”, manifestaciju koja promoviše gornji tok Drine kao avanturističku destinaciju.

Manifestacija traje tri dana, 24. 25. i 26. jula, a centralni događaj je regata koja će biti održana na, kako organizatori kaži, najčistijem i najljepšem toku Drine u dužini od 18 kilometara, od Rafting centra “Bastasi” do Akva parka “Ušće”.

Cilj manifestacije je promocija mobilnosti mladih, sporta, ribolova i zabave, ali i predstavljanje turističkih potencijala općine Foča.

Prvog dana će biti održana utrka Vertical night run sa visinskom razlikom od 200 metara, nakon čega posjetioce očekuje rok svirka kod planinskog doma “Zabrana”. Za najbolje trkače su obezbijeđene i novčane nagrade.

Drugi dan će biti organizovana biciklistička utrka Fun bike ride od Foče preko Pješčanih piramida do Miljevine. Istog dana ljubitelji ribolova će moći da učestvuju u Ribolovačkoj priči – školi ribolova i akciji poribljavanja Drine.

Trećeg dana manifestacije “Drinska avantura”, nakon centralne regate će biti održan i DJ party na bazenima Akva parka “Ušće”.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

O detaljima programa “Drinskih avantura” možete pročitati detaljno na njihovoj web-stranici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.