Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR ‘Krušnica’: Zahvalnica načelniku Arminu Halitoviću i Općinskom vijeću Bosanske Krupe

Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica okuplja sportske ribolovce Bosanske Krupe već više od 80 godina i organizovano djeluje na zaštiti i unapređenju ribljeg fonda, čovjekove okoline i naših rijeka.
USR „Krušnica“ danas je najuspješnije udruženje sportskih ribolovaca na USK i među najuspješnijim u BiH jer u posljednih 5 godina posluje pozitivno i izvršava sve svoje obaveze, a upošljava isključivo demobilisane borce i ratne vojne invalide, dok u trenutnom periodu ima stalna 3 uposlenika koji su svi demobilisani borci i za koje se redovno isplaćuju plate..
Kriza uzrokovana pandemijom COVID-19, uz turizam i ekonomiju, posebno je snažno pogodila USR Krušnicu koja uveliko ovisi o prisustvu ribara/turista koji su često u velikom broju na rijeci Uni i Krušnici.
Od marta otkazuju se ili odgađaju sve posjete, što direktno utiče na finansijsku stabilnost našeg udruženja.
USR Krušnica je jedino je udruženje sportskih ribolovaca na USK koje redovno izmiruje sve svoje obaveze za naknade za ribolovno pravo tokom prošlih godina, međutim, kriza uzrokovana pandemijom COVID-19 dovela nas je u poziciju da zatražimo pomoć od Općinskog vijeća i načelnika Armina Halitovića za rješavanje izmirenja obaveza u vezi ribolovnog prava koje ima USR “Krušnica” a koje nam omogućava gospodarenje područjem rijeka Une i Krušnice na području općine Bosanska Krupa.
Ovim putem, Udruženje sportskih ribolovaca ‘Krušnica’ zahvaljuje se vijećnicima Općinskog vijeća Bosanska Krupa i načelniku Arminu Halitoviću na finansijskoj pomoći i razumjevanju u savladavanju ove krize uzrokovane pandemijom COVID-19 koja nije mimoišla ovo udruženje.
Bistro!
Upravni odbor USR Krušnica
Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.