EkologijaNajnovije vijesti

EKOLOGIJA NA PRVOM MJESTU: Mostarci čistili prelijepo jezero u Nevesinju

U sklopu realizacije novog projekta Eko HUB Blagaj, Omladinski klub Novi Val održao je prvu akciju čišćenja na lokaciji u Nevesinju – jezero Alagovac.
Prije početka akcije održan je sastanak s načelnikom Općine Nevesinje Milenkom Avdalovićem. Načelnik je izrazio punu podršku Eko HUB-u Blagaj za prvu akciju čišćenja, kao i za sve naredne akcije na području Nevesinja.

U radnoj akciji su učestvovali članovi Omladinskog kluba Novi Val u saradnji s predstavnicima lokalne zajednice Nevesinje, članovi udruženja VID, SRD Alagovac, kao i volonteri.

Predsjednik sportskog ribolovnog društva Alagovac Gradimir Spremo je izjavio da maksimalno podržava rad Eko HUB-a Blagaj, kao i ostale buduće aktivnosti na području Nevesinja s ciljem zaštite prirode. Također je izjavio da bi ovakve aktivnosti trebale da pređu u tradiciju.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Vlada Švedske.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.