Najnovije vijestiTakmičenja

Na Sadbi u Goraždu 13. septembra održano takmičenje ribolovaca

Piše: Ismet Bajrović

U organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Federacije BiH i SSRI BPK Goražde, na obalama rijeke Drine na Sadbi, 13. septembra, održan je Memorijal ‘Elvedin Čakal – Čaka’ u lovu ribe udicom na plovak, a u nedelju je održan KUP BiH u ribolovu za osobe sa invaliditetom, uz učešće pet kantonalnih ekipa iz Mostara, Sarajeva, Tuzle, Goražda i ekipa Distrikta Brčko.

Bila je ovo manifestacija lijepog druženja i lova ribe na Drini. Nakon dvodnevnog takmičenja i sumiranja rezultata, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci.

Takmičenje je proteklo u znaku ribara iz Goražda – SSRI Goražde, jer su imali ujednačen sastav ekipa, pa su zasluženo osvojili prvo mjesto na Memorijalnom turniru Elvedin Čakla – Čaka i na KUP-u BiH, a pojedinačno dva naslova pobjednika osvojio je Nermin Džebo iz Goražda.

Na proglašenju pobjednika goraždani su se okitili peharima i medaljama. Drugo mjesto na Kupu, osvojila je ekipa SSOSI Tuzlanskog kantona, treće Brčko Distrikt, četvrto Novi Grad Sarajevo, a peto HNK Mostar.

Drina je bogata ribljim fondom, jer smo se na Sadbi uvjerili kako se riba izbacuje, ali je slabo grizla, pa nije bilo velikih ulova ribe. Za ribare je u prvom planu bilo druženje.

Pročitajte i:   Ekolozi u misiji zaštite Gornje Neretve: 300 čuda prirode ili 7 malih elektrana

U pojedinačnom plasmanu najbolji su: Nermin Džebo (Goražde), Anto Jerković (Brčko), Ibrahim Kulin (Goražde), Sanel Kapić (Tuzla) i Damir Brodlić (Brčko)…

Najboljim ekipama i pojedincima, uručeni su pehari, medalje i prigodne nagrade. Priznanja su uručili Husein Odobašić i Senda Hasović, predstavnici SSI F BiH. Organizacija takmičenja bila je na zavidnom nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.