Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD ‘Ukrina’ Derventa: U radnoj akciji čišćenja obala rijeke Ukrine sakupljeno 80 vreća smeća

U radnoj akciji čišćenja obala rijeke Ukrine u povodu obilježavanja 22. marta- Svjetskog dana voda u Derventi je sakupljeno 80 vreća smeća i drugog nanesenog otpada.

Akciju je organizovalo Sportsko ribolovno društvo “Ukrina” iz Dervente.

Predsjednik Upravnog odbora SRD “Ukrina” Nikola Strinić kaže da je akcija uspješno realizovana i da je riječ o tradicionalnoj aktivnosti Društva, koja je planirana programom rada.

“Sakupili smo 80 vreća raznog smeća, uglavnom je to plastika, vreće i boce, ali i nešto drugog smjeća koje je voda donije i izbacila na obalu. Uklonili smo i drveće koje je voda donije kako bi naši ribari imali mogućnost lakšeg pristupa obali, rijeci i pecanju“, u za Posavske novosti rekao je Strinić.

On pohvalno iznosi riječi za sve učesnike akcije, ribolovce i druge ljubitelje prirode.

“U akciji je učestvovao i jedan broj mladih što je veoma pohvalno. Naš je i cilj da učimo mlade od malena kako se treba odnositi prema životnoj sredini. Uz epidemiološke mjere koje su na snazi akcija je više nego uspješno održana“, dodaje Strinić.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

U današnjoj akciji je učestvovao i narodni poslanik iz Dervente Igor Žunić koji je istakao da se rado odazvao poziv ribolovaca da učestvuje u akciji čišćenja, i da uvijek kada radne obaveze dozvole nastoji boraviti na rijeci Ukrini.

Društvo “Ukrina” je obezbijedilo vreće za sakupljanje smeća koje su deponovane kraj obale rijeke, a koje će radnici preduzeća „Komunalac“ odvesti na demoponiju smeća.

Iz Društva su pozvali sve one koji borave na rijeci Ukrini da nakon odlaska iza sebe ostavljaju čiste obale, odnosno da smeće odlože u najbliže kontejnere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.