Najnovije vijestiTakmičenja

Na jezeru u Oštroj Luci održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

U organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH, proteklog vikenda na jezeru Oštra Luka održano je 2. kolo Premijer lige BiH u disciplini „Lov šarana i amura“ za 2021. godinu.

Sudjelovalo je 9 ekipa, od toga dvije iz Busovače, te po jedna iz Šamca, Prnjavora, V.Kladuše, Gruda, Kiseljaka, Gradačca i domaća ekipa Udruge Šaran. Natjecanje su vodili komesar Premijer lige BiH i delegat Tarik Ibrišević i vrhovni sudija Mario Živković.

U neizvjesnom natjecanju koje je trajalo 50 sati ulovljeno je 370,675 kg ribe, a prve tri pozicije osvojili su ribolovci iz Šamca, Orašja i V.Kladuše.

Članovi Sportsko ribolovnog društva Šamac, ulovili su 128,7 kg ribe, dok su ribolovci iz oraške udruge Šaran, ulovili nešto manje od 118. kg. Treće mjesto osvojila je Udruga sportskih ribolovaca „Štuka“ iz V.Kladuše s ulovljenih 70 kg šarana i amura.

Domaća ekipa Šaran Orašje u sastavu Velimir Kosić, Miroslav Ivić i Đuro Kosić zauzela je drugo mjesto, a za pobjednikom je zaostala svega desetak kg.

–„Bio je dobar ulov ribe, većinom komadi preko 10 kg, a imali smo i najtežu ribu od 14 kg. Čvrsto smo prigrabili drugu poziciju i prema dosadašnjim rezultatima vjerujem da ćemo izboriti ulazak u reprezentaciju“, naglasio je Miroslav Ivić.

Pročitajte i:   Hа језеру Aлаговац почело Oпштинско такмичење у спортском риболову

Dino Miljković član USR „Štuka“ iz V.Kladuše ističe kako je prvi put na ovom prekrasnom jezeru u O.Luci i zadovoljan je uvjetima.

–„Pratilo nas je stabilno vrijeme, riba je dobro grizla i zadovoljni smo osvajanjem trećeg mjesta“, kazao je Dino Miljković ujedno i predsjednik Sportsko ribolovnog saveza FBiH.

U ukupnom poretku Premijer lige BiH vodi ekipa Šamca, dok domaća ekipa Udruge Šaran, zauzima drugo mjesto, a na trećem su ribolovci iz Kladuše.

Do kraja su preostala još dva kola, najprije 24- do 26.6. na Ramskom jezeru, a posljednje ponovno na jezeru u O.Luci polovinom listopada. Nakon toga proglasit će se reprezentacija BiH za svjetsko prvenstvo, kao i reprezentacija za Jadransko podunavski kup.

–„Pecalo se vrlo dobro i borba je bila jako neizvjesna s tim da samo ekipa iz Gradačca nije imala ulov. Ovo su svojevrsne kvalifikacije za ulazak u reprezentaciju koju kreiramo kroz natjecanje u Premijer ligi. Prve tri ekipe u generalnom plasmanu stječu status reprezentativaca koji odlaze na Svjetsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Rusiji. Četvrta i peta ekipa u ukupnom plasmanu ima pravo da predstavlja BiH iduće godine na Jadransko podunavskom kupu“, pojasnio je Tarik Ibrišević, komesar Premijer lige BiH u lovu šarana i amura za 2021. godinu.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.