Najnovije vijestiTakmičenja

Одржано 27. првенство РС у „Лову рибе удицом на пловак 2021.“

У Броду 03. и 04. јула 2021. године на ријеци Сави одржано је 27. Првенство РС у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“ за све категорије такмичара. По први пут организовано је и такмичење за категорије ветрана и инвалида.

У првом дану такмичења, 03. јула 2021. године такмичиле су се сенирке и сениори, гдје је учешће узело 13 екипа и једна сениорка појединачно.

Значајан улов се није очекивао, због лоших временских прилика, што се и показало јер је највећи улов забиљежен код сениора Лакић Горана из УСР „Бистро“ Зворник 1280 грама, а код сениорки Грујић Николина из СРД „Врбас“ Лакташи са 1200 грама, који су и појединачни побједници у својим категоријама.

У екипној конкуренцији најуспјесније су биле и код сениора и сениорки екипе из СРД „Укрински цвијет“ Прњавор.

Други дан такмичења 04. јула 2021. године такмичиле су се млађе категорије и екипе ветерана и инвалида.

У појединачној конкуренцији код кадеткиња У-15 најуспјешнија је била Савановић Сташа из СРД „Босна“ Добој а у екипној, екипа из СРД „Сава“ Брод.

У категорији кадета У-15 Ђурић Павле из СРД „Врбас“ је освојио прво мјесто, док је екипа СРД „Босна“ Добој била у екипној конкуренцији најуспјешнија.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo Federacije BiH u lovu šarana i amura

Бардак Дијана из СРД „Сава“ Брод освојила је прво мјесто у појединачној конкуренцији у категорији У-20 јуниорке а екипа из СРД „Сава“ из Брода у екипној.

У категорији У-20 јуниори прво мјесто освојио је Радић Миодраг из СРД „Врбас“ Лакташи а најуспјешнија је била екипа из СРД „Сава“ Брод.

У конкуренцији У-25 јуниори учешће је узео само један такмичар, из СРД „Босна“ Добој.

Код ветерана прво мјесто појединачно освојио је Давогић Стојан из СРД „Укрина“ Детвента а у екипној конкуренцији екипа из УСР „Челинац“ из Челинца.

Да је други дан био изузетно повољнији за риболов, а показало се и да Келечевић Раде из СРД „Врбас“ Лакташи није свјетски првак без разлога – његов улов од 15.160 грама осигурао му је прво мјесто у категорији инвалида док је екипа из СРД „Амур“ Градишка била најуспјешнија, чији такмичари су такође имали добар улов.

Не можемо да не похвалимо домаћина такмичења СРД „Сава“ Брод и Станимир Ранка који је са својим сарадницима одлично припремио стазу, обезбједио да се сви такмичари и учесници такмичења осјећају добро дошли а такмичење је оба дана отворио начелник општине Брод Видић Зоран.

Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

Да све буде регуларно и по такмичарским пропозицијама заслужни су Којић Александар и Станимир Ранко, делегати, Јевтић Видан, врховни судија, Матковић Ђуро, Радак Стево, Вученовић Радован, главне судије и секторске судије: Пећић Ратко, Иванковић Ненад, Грујић Николина.

Свим учесницима су додјељене Захвалнице а побједницима Дипломе, пехари и медаље.

Секретар СРС

Резултати:
– Инвалиди екипно, види…
– Инвалиди појединачно, види…
– Сениори екипно, види…
– Сениори појединачно, види…
– Сениорке екипно, види…
– Сениорке појединачно, види…
– У-20 јуниорке екипно, види…
– У-15 кадети екипно, види…
– У-15 кадети појединачно, види…
– У-15 кадеткиње екипно, види…
– У-15 кадеткиње појединачно, види…
– У-20 јуниори екипно, види…
– У-20 јуниори појединачно, види…
– У-20 јуниорке појединачно, види…
– Ветерани екипно, види…
– Ветерани појединачно, види…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.