Završen Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu ribe udicom sa hranilicom – ekipa UGSR ‘Mrena’ iz Živinica zauzela 3. mjesto

Nakon dva dana takmičenja na Kupu Jadransko Podunavskih zemalja ekipno koje je održano u Hrvatskoj, ekipa UGSR ‘Mrena’ iz Živinica  je zauzela 3. mjesto.

Ekipu su činili Saša Mičević, Huso Memić i Zlatan Sitarević.

Huso Memić je ostvario najbolji plasman na takmičenju Master Balkana osvojivši prvi dan 3. mjesto u sektoru C i drugi dan 1. mjesto u sektoru A. Saša Mičević je otpecao prvi dan 7. mjesto u sektoru A i drugi dan 6.mjesto u sektoru B. Zlatan Sitarević je  prvi dan bio 7. mjesto u sektoru B i drugi dan 7. mjesto u sektoru C.

Ekipa je ukupno imala 31 negativan bod isto kao drugoplasirana ekipa ‘Eko trofej’ iz Beograda (Srbija), no presudila je veća kilaža koju su imali Beograđani.

Prvak ovog Kupa je bila Ekipa Nišava iz Niša (Srbija) kojoj ovim putem čestitam na ostvarenom rezultatu.

Naše tri ekipe iz BiH su ostvarile istorijski uspjeh i pored našeg 3. mjesta ekipe UGSR ‘Mrena’ iz Živinica, ekipa iz Čelinca je zauzela 5. mjesto, a ekipa Laktaša 8. mjesto.

Pročitajte i:   Poziv na Otvoreno prvenstvo za mlađe kategorije u disciplini 'ulov ribe udicom na plovak'

Nadam se da će ovo biti prekretnica takmičarskog Feeder ribolova u BiH i da će se neke stvari gledati iz druge perspektive.‘, poručio je Zlatan Sitarević, član ekipe UGSR ‘Mrena’ iz Živinica na svom Facebook profilu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.