SRD ‘Drina’ Bratunac: Održan Kup drinskih gradova

Dana 8. avgusta, u organizaciji nešeg udruženja, održan je “Kup drinskih gradova Bratunac 2021”, tradicionalno ekipno takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.

Od ove godine takmičenje se održava na novoj stazi na Rajskoj plaži, umjesto dosadašnje staze u Polomu.

Učestvovao je osam ekipa i to iz: Malog Zvornika, Loznice, Brčkog, Lazarevca, Foče, Bajine Bašte i Bratunca.

Najbolja je bila ekipa domaćina, koju su činili Aleksandar Lončarević, Boban Filipović i Predrag Milić, drugo mjesto zauzela je ekipa KSR “Drinska jezera” Mali Zvornik, a treće ekipa USR “Kečiga” Brčko.

U dobrim uslovima, po sunčanom vremenu, bez vjetra i sa dosta ribe, naši momci su odlično otpecali. Aleksandar Lončarević i Predrag Milić su pobedili u sektorima B i C, a Predrag Milić je ujedno i Majstor staze sa ulovljenih 3180g.

Nova staza je odlično prihvaćena od strane takmičara i gostiju koji su izuzetno zadovoljni organizacijom i takmičenjem, i već su najavili dolazak i sljedeće godine. Već sljedeće sedmice, organizujemo “Škobaljijadu” i eto još jedne prilike za promociju ribolova kao sporta na ovim prostorima.

Pročitajte i:   SRD Bugojno: Održano Općinsko takmičenje u mušičarenju na rijeci Okašnici

Čestitamo pobjednicima a gostima zahvaljujemo na dolasku, nadamo se da smo bili dobri domaćini i rado ćemo se odazvati pozivima za gostovanja.

Bistro!!!

SRD “Drina” Bratunac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.