Tradicionalno druženje ribolovaca na Savi: Najuspješnija ekipa iz Banovića

Takmičenje održano na stazi na „Vašarskom kupu“

 

Grozdan Simikić iz Derventepobjednik je takmičarske staze na „Vašarskom kupu“, takmičenju ribolovaca u disciplini lov ribe udicom na plovak, koje je održano u naselju Trstenci.

Simikić je ukupno ulovio 3.950 grama ribe, a osim „Vašarskog kupa“, održana je i „Fišijada“ – takmičenje u pripremanju riblje čorbe.

Organizator manifestacije je Sportsko ribolovno društvo „Ukrina“ Derventa, a povodom Velike Gospojine, Dana grada Dervente i „Vašara“, koji se ove godine 170. put održava u Derventi.

Kod seniorki najuspješnija je ekipa „Klen“ iz Banovića, a ekipa SRD-a „Ukrina“ Derventa osvojila je drugo mjesto.

Kod seniora prvo mjesto pripalo je, također, ekipi „Klen“, drugo „Ukrini“, a treća je bila „Bosna“ Žepče.

Zvanično su uručene nagrade i za pobjednike takmičenja „Somijada“, koje je održano nešto ranije, a pobjednička ekipa „Vrba“ takmičila se u sastavu Dušan Jotanović, Sretko Nikolić i Nedeljko Nikolić.

U pripremanju riblje čorbe učestvovalo je 10 ekipa, a pobjednici su Aldin i Dajana Kapetanović iz naselja Jasenci u Derventi.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Lovačkog društva „Sijekovac“, u sastavu Vladislav Vinčić i Violeta Kapetanović, a treće mjesto pripalo je SSU „Prijatelji“ iz Bosanskog Broda.

Pročitajte i:   SRD 'Drina' Bratunac: Održan Kup drinskih gradova

Lazar Stojanović je najmlađi član SRD-a „Ukrina“, koji je na poklon dobio člansku kartu, medalju i druge poklone, kao vid motivacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.