Zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta FBiH poboljšani uslovi na takmičarskoj stazi u Dobroševićima

Udruženje sportskih ribolovaca ”Sarajevo 1906” je završilo projekat koji je podržalo Ministarstvo kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema projektu, u planu je bila elektrifikacija ribarske kućice i izrada bušotine za vodu što je u potpunosti i izvršeno.

“Ovim izvršenim radovima mnogo su poboljšani uslovi za održavanje takmičenja kao i rekreaciju kroz sport koji je namjenjen za sve. Dobijanjem električne energija ubuduće će se obračun sportskih rezultata vršiti vrlo brzo elektronskom obradom, a postavljanje video nadzora na stazi će spriječiti krivolov i devastaciju do sada izgrađenih objekata. Izradom bušotine za vodu, u sušnim periodima ćemo moći podizati nivo vode u meandru, te je obogaćivati i kiseonikom, što će biti jako bitno za opstojnost ribljeg fonda.”, rekli su iz Udruženja.

Ovo nije prvi projekat koji realizuje USR Sarajevo 1906 a koje je podržalo Ministarstvo kulture i sporta FBiH, a iz Udruženja se nadaju i daljoj uspješnoj saradnji do konačnog završetka ovog značajnog i specifičnog sportskog objekta jedinstvenog u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i:   SRD 'Ukrinski cvijet' Prnjavor: Održan 'Kup Prnjavor 2022' u lovu rube udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.