Završeno Prvenstvo BiH za mlađe kategorije: Sarajlije najuspješnije

Da udruženje sportskih ribolovaca ”Sarajevo 1906” ne treba da brine za nastavak uspješnih rezultata koje postižu seniori,  potvrdio je nastup njihovih mladih takmičara na Otvorenom prvenstvu BiH za mlađe kategorije za 2021. godinu.

U konkurenciji U-15 najuspješniji su bili:

  1. mjesto Omerović Nea, član USR ”Sarajevo-1906”
  2. mjesto Damjanović Ognjen, član  USR Sarajevo-1906
  3. mjesto  Softić Mak, član SRD ‘Mrena’ Živinice

U konkurenciji  U-20 najuspješniji su bili:  

  1. mjesto  Barac Hamza, član  USR ”Sarajevo-1906”
  2. mjesto Ajanović Ervin, član USR ”Sarajevo-1906”
  3. mjesto Mujkić Jasmin, član USR ‘Manjić’ Kalesija

Na sportsko ribolovnoj stazi Lađenica u Dobroševićima 29.08.2021. godine završeno je Otvoreno prvenstvo BiH u disciplini ‘Lov ribe udicom na plovak’ za mlađe kategorije.

Na vrlo dobro uređenoj stazi, po ne baš dobrom vremenu, najbolje su se snašli mladi ribolovci Udruženja sportskih ribolovaca ”Sarajevo-1906” koji su u obje konkurencije zauzeli prva dva mjesta.

Svi učesnici na takmičenju su iskazali zavidno znanje u ovoj disciplini što su pokazali tokom takmičenja i do posljednjeg zvižduka sudije nije se znalo ko će ponijeti titulu Državnog prvaka.

Pročitajte i:   Završena Premijer liga BiH u lovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom

Čestitke najuspješnijim a ostalim takmičarima više sreće i umješnosti sljedeće godine.

Ovo je bila još jedna uspješna promocija sporta koji je namjenjen za sve. Nakon dodjele priznanja najuspješnijim i zajedničkog ručka koji je organizovao SRS Bosne i Hercegovine, najuspješnije takmičare u obje konkurencije prigodnim poklonima u sportskoj opremi nagradio je Emir Begović , vlasnik prodavnice ribolovne opreme ”Zlatna udica” iz Sarajeva.

Kompletnu organizaciju i suđenje bez ijedne primjedbe proveli su komesar Otvorenog prvenstva Šukrija Jamaković, delegat takmičenja Milan Jagar, vrhovni sudija Mugdim Pešto i sektorski sudija Lidija Bogić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.