Provedena akcija vareških izviđača – ‘Izviđači Vareša svome gradu’

Dana 19. marta 2022. godine,  Izviđači odreda izviđača ‘Zvijezda’ Vareš su sa svojim prijateljima iz drugih organizacija, firmi i udruženja realizirali su akciju čišćenja zelenih površina uz regionalni put R- 444 od ulaza u varešku općinu ispod Dabravina do Vareša.

Akcija se do ove godine zvala ” Izviđači Vareša svome gradu”, ali od ove godine, kako kažu, naziv moraju dopuniti – ‘Izviđači Vareša i prijatelji svome gradu’.

Ovogodišnja akcija je do sada bila najposjećenija, oko 180 osoba je učestvovalo u njoj. Akcija je provedena uz podršku i zahvaljujući prijateljima: Općina Vareš, Word Vision, Eastern Mining, Hrvatski radio Bobovac, Javno komunalno preduzeće Vareš, Šimić Prom, Fondacija Adriatic, Policijska stanica Vareš, MZ Vareš Majdan, MZ Dabravine, Ministarstvo okoliša ZDK , Karate Klub Vareš, Nogometni klub Vareš, Mala škola, udruženje Moja prva nota, Vatrogasna jedinica Vareš, Antifašisti Vareš, ugostiteljski objekat Locac vlasnika Srete Jojića i mnogobrojni građani Vareša.

Osim što je očišćeno smeće u dužini većoj od 16 kilometara, izviđači su sudionicima u prometu dijelili listiće sa molbom da smeće ne bacaju iz automobila, nego u za to predviđena mjesta.

Pročitajte i:   Hiljade tona uginulih sardina prekrilo plažu u Japanu

‘Nadamo se da će svi shvatiti da je ljepše vidjeti zelene površine čistim nego punim smeća. Na nama svima je da ove površine ostanu čistim. Slijede nam nove akcije čišćenja parkova i gradskih zelenih površina, pošjumljavanje, čišćenje drugih izletišta i zelenih površina. Do tada izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O!’, poručili su iz Izviđačkog odresa ‘Zvijezda’ iz Vareša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.