Najnovije vijestiVideo

USR “Blinker” Kalošević: U povodu Svjetskog dana voda provedena akcija čišćenja obala rijeke Usore (VIDEO)

Usješno okončana akcija čišćenja okoliša, organizator USR “BLINKER” Kalošević, a u povodu Svjetskog dana voda.

U akciji je učestvovalo oko 200 učesnika, a pored sportskih ribolovaca akciju su podržali i učenici OŠ “Abdulvehab Ilhamija” sa nastavnim osobljem, polaznici mektebske nastave sa imamima iz Kaloševića (Hasanović Mersed) i Mrkotića (Esad Smajić), glavni imam Fuad Omerbašić, Omladinsko udruženje MLADI MRKOTIĆ iz Mrkotića, Udruženje žena “NUR” iz Mrkotića, općinski vijećnici Omer Ramić i Adem Kurdić, direktor osnovne škole “Abdulvehab Ilhamija” Bećir Hodžić, presjedavajući općinskog vijeća Amir Kurtić, aktivisti mjesnih zajednica Kalošević i Mrkotić, članovi lovačkog udruženja i drugi.

Uklanjanje smeća vršeno je na javnim površinama, vodotocima i putevima i to na pet lokacija, tri u Mrkotiću i dvije u Kaloševiću. Prikupljeno je više od 400 stotine vreća otpada, a organizovan je i odvoz do gradske deponije.

Po završetku akcije učesnici su se okupili na Jezeru “Mrkotić” gdje je organizovan zajednički ručak, a nakon toga je izvršeno poribljavanje jezera u Mrkotiću sa 150 kg šarana i 50 kg amura.

‘Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali našu akciju a posebno se zahvaljujemo Općinskoj administraciji na čelu sa Načelnikom Suadom Huskićem koji su podržali našu akciju i obezbjedili jedan dio vreća za smeće, rukavica i osvježenja za učesnike akcije, zatim aktivistima mjesnih zajednica Mrkotić i Kalošević, našem komšiji Amiru Kopiću, zatim privrednom društvu “AM” vl. Alibalić Mirnes, KP RAD Tešanj i mnogim drugima. Na kraju akcije upućujemo apel svim građanima da odlaganje smeća vrše na način i mjesta kako je to propisima predviđeno. BISTRO!’, poručili su iz Udruženja

Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.