Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Ново порибљавање Сушице и Горичког језера

Запослени у „Хидроелектранама на Требишњици“, у сарадњи са члановима Спортско-риболовног друштва „Требиње“, од јутрос порибљавају воде ријеке Сушице и Горичког језера на више локација.

Здравко Миљановић, водећи инжењер на Мријестилишту „Миротињ“ појашњава нам да се у току данашњег дана порибљавање риболовних вода Требиња врши насадом дужичасте пастрмке, категорије 0+, у количини од 100.000 комада, величине од седам до осам центиметара.

„Порибљавамо ријеку Сушицу на више локалитета, такође и Горичко односно Ластванско језеро на више локалитета. Насадни материјал је у добром здравственом и кондиционом стању тако да очекујемо добре резултате порибљавања с обзиром на узрасну категорију насадног материјала и здравствено и кондиционо стање насадног стања. Млађ је и овог пута произведена на Мријестилишту ‘Хидроелектрана на Требишњици’, истакао је Миљановић.

И Жељко Краљевић, секретар Спортско-риболовног друштва „Требиње“, изразио је задовољство сарадњом са „Хидроелектранама на Требишњици“.

„Ово је треће порибљавање ове године. У претходном периоду извршили смо порибљавање Билећког језера и ријеке Требишњице. Данас ћемо са 100.000 комада поточне пастрмке порибити Сушицу и Горичко језеро. Због тога дугујемо огромну захвалност ‘Хидроелектранама на Требишњици’ и директору Гордану Мишељићу“, истакао је Жељко Краљевић.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Од Краљевића смо сазнали и да је у прошлој години Спортско-риболовно друштво „Требиње“ достигло рекордних шест стотина чланова.

„Молимо све риболовце да се придржавају забране риболова на Билећком језеру од 15. маја до 15. јуна, јер се сад мријести ‘бијела’ риба. Једино рејон Дубочана остаје отворен за лов спортских риболоваца као и  један мали дио испод Билеће“, додао је Краљевић.

У току ове године очекује се још неколико акција порибљавања насадним материјалом поточне пастрмке, који ће, такође, бити произведен у Мријестилишту „Миротињ“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.