Najnovije vijestiTakmičenja

Na jezeru Retencija održan „Feeder Cup 2022“: Takmičenje i otvorenje ribolova

Udruženje sportskih ribolovaca “Štuka” proteklog vikenda bilo je domaćin lijepog druženja i takmičenja „Feeder Cup 2022“ koje je ujedno označilo i početak ribolova na jezeru Retencija kojeg su u proteklom periodu uređivali i obogatili ribom.

Na takmičenju u disciplini feeder, učešće je uzelo 30 takmičara, što članova domaćina, tako i članova drugih udruženja.

Prvo mjestu na ovom takmičenju osvojio je Safet Vukalić. Drugo mjesto zauzeo je Elvis Miljković, a treću poziciju Kenan Velić. Nagradu za naj ulov ili najveću ribu, osvojio je također prvoplasirani Safet Vukalić sa ulovom od 7.470 grama. Da je jezero bogato ribom i da je takmičenje bilo jako uspješno, govori podatak da je ukupni ulov takmičenja bio 42.730 grama ribe.

Iz USR „Štuka“ zahvalili su se građanima općine Velika Kladuša na posjeti, prijateljima udruženja na donacijama, vrijednim ženama koje su pomogle u logističkoj podršci i izrazili nadu da su svi uživali u ovom, za njih, posebnom događaju. Na jezeru Retencija boravila je i predsjednica Takmičarske komisije Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, Erna Kardaš koja je ujedno i dodjelila nagrade za pobjednike takmičenja.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.