EUSR ‘Buško jezero’: Održan 1. Međunarodni spin kup “Buško jezero 2022″ (FOTO+VIDEO)

U organizaciji Ekološke udruge sportskih ribolovaca Buško jezero, dana 29.5.2022 godine održan je 1. Međunarodni spin kup „Buško jezero 2022“. Za jako bogat nagradni fond od 70 prijavljenih natjecatelja, nadmetala su se 64 natjecatelja iz BIH i Hrvatske. Nažalost, zbog određenih tehničkih problema oko prelaska državne granice, ekipa iz Republike Srbije nije mogla prisustvovati natjecanju.
Natjecanje je započelo u 10:00 h, a završilo u 18:00 h nakon čega je slijedilo proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. Tijekom cijeloga dana pratilo nas je lijepo vrijeme, što je potaklo mnogobrojne posjetitelje da prošetaju branom i podrže natjecatelje, te uživaju u prizorima koji se jako rijetko viđaju na obalama jezera.
Nakon neizvjesnog nadmetanja 
 1. nagradu (štap: Sportex Carat GT-S Spin, rolu: Shimano Twin power 4000 xg, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 500 KM) osvojio je Ilija Ivančićiz Prisoja.
 2. nagradu (štap: DAM Effzett Z1 Jig & Shad, rolu: Daiwa BG 2500 , vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 300 KM) osvojio je Bože Babić iz Jošanice.
 3. nagradu ( štap: Savage Gear SG2, rolu: Savage Gear SG6, vrećicu ribolovnog pribora, Livanjski sir firme Eko sir Puđa, novčana nagrada od 200 KM) osvojio je Jurica Braovac iz Stipanića.
Nagradu za najkapitalniji ulov također je osvojio Ilija Ivančić. U ovome slučaju pored toga što se Ilija pokazao kao veliki ribar, pokazao se kao još veći čovjek jer se nagrade za najkapitalniji ulov odlučio odreći u korist ostalih natjecatelja koji su ostvarili ulov na 1. međunarodnom spin kupu „Buško jezero 2022“, tako da smo ove godine omogućili ukupno 15 nagrada.
 • Nagradu za 4. mjesto (štap :Dam Nanoflex Pro) osvojio je Marin Renić.
 • Nagradu za 5. mjesto (rolu: Daiwa exceler) osvojio je Stipe Stanić.
 • Nagradu za 6. mjesto (rolu: Savage Gear SG4) osvojio je Dragan Boškić.
 • Nagradu za 7. mjesto ( štap: Savage Gear SG2) osvojio je Stipe Mašić
 • Nagradu za 8. mjesto ( poklon paket ribolovne opreme) osvojio je Dragan Konta.
 • Nagradu za 9. mjesto (Livanjski sir Eko sir Puđa) osvojio je Franjo Šistov.
 • Nagradu za 10. mjesto (kapa Savage Gear i upredenicu) osvojio je Ivan Krešo.
 • Nagradu za najmlađeg natjecatelja ( rola: Penn Spinfisher VI 3000) osvojio je trinaestogodišnji Domagoj Radić iz Jajca,
 • dok je nagradu za najstarijeg natjecatelja (rola: Savage Gear SG6) osvojio šezdesetosmogodišnji Vlado Šola iz Prisoja.
Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Pored gore navedenih nagrada, zahvaljujući sponzorima i u dogovoru s organizacijskim odborom uručili smo i još tri nagrade (kapa Savage Gear i upredenica) za još tri četrnaestogodišnja natjecatelja.

Procjena ukupnog nagradnog fonda za 1. međunarodni spin kup „Buško jezero 2022“ iznos oko 5500 KM.

Na samome kraju želimo zahvaliti svim sponzorima koji su omogućili jako uspješnu, i ako je suditi po reakcijama natjecatelja, jednu od najboljih organizacija ovakvog vida natjecanja na kojima su sudjelovali. Također hvala i svima onima koji su dali svoj doprinos u organizaciji.

Nadamo se da na Buškom jezeru počinje jedna lijepa priča i da se vidimo i slijedeće godine!

Fotogalerija: Ekološka udruga sportskih ribolovaca Buško jezero

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.