USR ‘Blinker’ Kalošević: Završena još jedna uspješna ekološka akcija

Dana 12.06.2022. godine, Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ je organizovalo ekološku akciju čiji je cilj bio čišćenje trave u jezeru Mrkotić i sanacija štete nastale od poplava na lokalitetu sportsko turističkog izletišta kod jezera u Mrkotiću.

Pored članova ribolovnog društva, u akciji su učestvovali vrijedni aktivisti iz Mjesne zajednice Mrkotić uz angažman traktora i radnih mašina koje su radile na sanaciji štete nastale uslijed poplava u zadnja dva dana.

U akciji su učestvovali Indir, Nedžad, Hibo, Mirsad, Emko, Ismet, Semin, Amil, Muamer, Mirnes, Ramo, Muharem, Hari, Amer, Nurija, Besim, Omer, Sejo, Senet, Elmin, Enes, Adin, Mirvet, Halil…

Urađen je ogroman posao, pored čišćenja trave iz jezera, očišćeni su kanali i potoci pored jezera, uklonjeno smeće, pokošena trava oko jezera, postavljene nove klupe na izletištu, izgrađen novi splav za jezero, efikasno riješen sistem navodnjavanja jezera uz zamjenu dotrajalih cijevi.

Veliki entuzijazam i jedinstvo koje se moglo vidjeti danas na licima učesnika akcije govori dovoljno o društvenoj odgovornosti koja je prisutna u našem kraju.

Pročitajte i:   Grad Banjaluka se pridružio inicijativi „Opštine bez brana“: Na Vrbasu i pritokama neće biti malih hidroelektrana

Članovi moto kluba ENDURO, (Enid i Dženo Kadrić) i MZ Mrkotić su svim učesnicima akcije obezbjedili hranu i osvježenje, dok su članice Udruženja žena „NUR“ iz Mrkotića (Sanela, Amra, Dženana) obezbjedile kahvu, slatko i osvježenje što predstavlja dodatnu snagu i vjetar u leđa za naše vrijedne aktiviste.

Zahvaljujemo se svim učesnicima akcije i svima koji su dali svoju podršku učesnicima akcije (MZ Mrkotić, Moto klub „ENDURO“, Udruženje žena „NUR“, Autoelektrika HIBO, Nermin Džaja Kurtović…).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.