Чланови СPД „Алаговац“ и Ронилачких клубoва из Мостара и Дубровника извршили чишћење днa језера Алаговац

Чланови Спортско-риболовног друштва „Алаговац“, Ронилачког клуба „Мостар“ из Мостара и Ронилачког клуба из Дубровника данас су извршили чишћење подводног дијела језера Алаговац. Ова традиционална акција, која се спроводи већ седам година, реализована је уз подршку Општине Невесиње, многобројних спонзора, пријатеља и љубитеља природе.

Градимир Спремо из СРД “Алаговац” истакао је да су спортски риболовци у протеклом периоду извршили више акција чишћења приобалног дијела невесињског језера.

„Данас је на реду еколошка акција уклањања отпада са дна језера, коју не бисмо могли реализовати без помоћи ронилаца“, нагласио је Спремо. Он је додао да рониоци, поред разних врста отпада као што су стакло, метал и пластика, уклањају и грање које може бити веома опасно за купаче.

Предсједник Ронилачког клуба Мостар Фрањо Соче истакао је да је циљ свих њихових акција подизање еколошке свијести људи.

„Ми се увијек радо одазовемо на позив за чишћење овог прелијепог језера. Данас нисмо успјели да нађемо један чамац, због слабе видљивости, али ћемо опет доћи у октобру са сонером и вјерујем да ћемо га тада извући на копно“, рекао је Соче.

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Он је поручио купачима и свима који долазе на језеро Алаговац да чувају нетакнуту природу и љепоте овог дијела Невесиња.

Учесници данашње акције дружење су наставили уз припремљену закуску и пријатељске разговоре.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.