Najnovije vijestiTakmičenja

SRK ‘Bosna’ Maglaj: Održan 1. Memorijalni turnir ‘Fuad Vrgovčević’ na istoimenoj ribolovnoj stazi

U organizaciji SRK „Bosna“ Maglaj na čelu sa Gušo Zumrom predsjednicom SRK, i svesrdnu pomoć Vade ZDK, Ministarstva za BIZ ZDK i SS OSI ZDK, a u povodu sjećanja i očuvanja od zaborava predsjednika SRK „Bosna“ Fuada Vrgovčevića – Fude upriličen je Prvi memorijalni KUP u ribolovu i otvaranje ribarske staze sa imenom Fuad Vrgovčević.

Na KUP-u učešće je uzelo 13 ribarskih ekipa iz BiH sa ukupno 39 robolovaca. Na turniru nastupile ekipe : USR „Blinker“ Kalošević, UGSR „Bistor“ Zenica, SIRK „Bistro“ Tuzla, SRK „Visoko“ Visoko, USR „Bosna 1“ –Žepče, SRK „Bosna II“ Maglaj, SRD „Kakanj“- Kakanj, SRD „Ukrina“- Derventa, SRK „Osoba sa invaliditetom“ Živinice, SRD „Jelah“- Tešanj, SRK „Bosna 1“- Maglaj, USR „Alić Hidajet“ Ilijaš, SIRK „Bosna II“ -Žepče.

U ranim jutarnjim satima nakon okupljanja ekipa i uz prisustvo takmičara, članova porodice preminulog Fuad Vrgovčevića prisutnim se obratila Gušo Zumra inicijator izgranje i registracije ribarske staze na rijeci Bosni u Maglaju sa imenom rahmetli Fuada Vrgovčevića, a sve na inicijativu UO donošenjem Odluke na 2. sastanku Upravnog odbora SRK „Bosna“, zaželivši uspjeh u lovu učesnicima te pozvala predsjednika SS OSI ZDK Senada Goraliju da se obrati i zvanično otvori ribarsku stazu.

Pročitajte i:   Satnica III i IV kola Premijer lige BiH u mušičarenju

U kraćem obraćanju predsjednika SS OSI ZDK evocirane su uspomene na prerano preminulog predsjednika SRK „Bosna“ koji je bio član SS OSI ZDK, dugogodišnji predsjednik SRK, reprezentativac i i selektor reprezentacije BiH za OSI, internacionalni sudija, dobitnik brojnih priznanja i pohvala za doprinos u sportu, posebno ribolovu. Goralija naglasio da je namjera u budućem Kalendaru takmičenja SS OSI ZDK i ovaj memorijalni turnir ubilježiti kao redovnu aktivnost u realizaciji kalendara takmičenja.

Nakon minute ćutanje i učenja Fatihe pred dušu Fuada, kćerka Irma Vrgovčević – Mlinarević i predsjednik SS OSI ZDK Senad Goralija otkrili su ploču ribarske staze „Fuad Vrgovčević“. Uslijedio je obilazak i polaganje cvijeća na mezaru Fuada Vrgovčevića.

Takmičarski dio proveden je pod kontrolom i budnim nadzorom sekretara takmičenja Nesimi Seada i vrhovnog sudije Zijada Sinanovića. Nakon dvosatne pripreme i četvorosatnog ulova ribe pristupilo se vaganju ulova. Prema zvaničnim podatcima sudije u tom periodu ulovljeno je 99,150 KG ribe, što po riječima sudije Sinanovića ova staza se može smatrati odličnom ribolovnom stazom.

Takmičenje izvedeno u tri sektora te nakon vaganja ulova plasman za prva tri mjesta po sektorima je sljedeći:

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Sektor A
1. Mirza Alić- Ilijaš
2. Halil Hutinović- Maglaj
3. Senad Omerčić- Žepče

Sektor B
1. Damir Nikić – Žepče
2. Grozdan Simkić – Derventa
3. Helja Dervišević – Kakanj

Sektor C
1. Senad Sarajlić – Žepče
2. Vedran Omić – Maglaj
3. Ragib Pilav- Tešanj

Takmičar sa najvećim ulovom ribe 12,770 KG je Damir Nikić iz Žepča koji je ponio i titulu Majstor staze.

U ekipnom plasmanu poredak prve tri ekipe je : 1. mjesto SIRK „Bosna II“- Žepče, 2. mjesto USR „Alić Hidajet“ – Ilijaš i  3. mjesto SRK „Bosan I“ –Magla.

Za sve učesnike ubezbijeđene su zahvalnice, a najuspješniji su okićeni i darovani diplomama, medaljama i peharima. Dodjeljene su i posebne zahvalnice za doprinos realizaciji Prvog memorijalnog turnira u Maglaju te uz zajednički ručak i ugodno ribarsko druženje odlazeći uslijedio je ribarski pozdrav – BISTRO!

Foto by Senad Goralija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.