USR Sarajevo 1906: Održan ‘Internacionalni KUP Sarajevo 2022’

U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906”, na jednoj od najljepših takmičarskih staza u Bosni i Hercegovini koja je nakon poplava iz novembra 2021. godine dosta devastirana usljed velikih naslaga mulja, uspješno je završen ”Internacionalni KUP Sarajevo 2022”.

Kao i obično, takmičenje je izvanredno organizovano što su potvrdili svi učesnici, a nastupilo je 15 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Nažalost, zbog pomenutih poplava uslovi na takmičarskoj stazi su se mnogo pogoršali a i riblji fond je dosta osiromašen te smo iz tog razloga bili prinuđeni pozvati samo 15 ekipa koje su se sve i odazvale na ovo međunarodno takmičenje. To nije umanjilo kvalitet takmičenja i do posljednjeg zvižduka borba za prvo mjesto je bila neizvjesna.

Iz udruženja naglašavaju da se za ovako dobru organizaciju mogu zahvaliti BH Telekomu, Općini Novi Grad Sarajevo i BH Pošti koji su finansijski podržali ovu manifestaciju koja slovi za jedno od najprestižnijih takmičenja u regionu.

Nakon prvog dana i obavljenog treninga pred takmičenje, za gostujuće ekipe koje su bile smještene u restoranu Rimski most organizovan je prigodni doček i druženje sa ribolovcima što je tradicija ove manifestacije.Tom prilikom su razmjenjena mišljenja i način kako da se unaprijedi sportski ribolov a stekla su se i nova prijateljstva ribolovaca koji su nastupili na ovom Internacionalnom KUP-u.

Pročitajte i:   Nevjerovatan trofej u BiH: Ervin Kahrimanović ulovio ribu od 22 kilograma i oduševio sve

Nakon takmičenja i zajedničkog ručka svih učesnika i gostiju izvršena je dodjela priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima, a ovaj put najbolji su bili:

EKIPNO:

 1. mjesto OSR ”Morava 1925” iz Čačka, Srbija
 2. mjesto USR ”Zlatovčica” iz Jajca, BiH
 3. mjesto KSR ” Bosna” iz Maglaja

POJEDINAČNO:

 1. mjesto Jahijagić Almir iz Vogošće koji je ponio i titulu ” Majstor staze”.
 2. mjesto Gušo Zumra iz Maglaja i
 3. mjesto Alajbegović Bećir iz Kaknja

SEKTOR – A

 1. mjesto Gušo Zumra iz Maglaja – BiH
 2. mjesto Tomčić Vlado iz Dornave – Slovenija
 3. mjesto Jakovljević Zoran iz Čačka – Srbija

SEKTOR – B

 1. mjesto Alajbegović Bečir iz Kaknja – BiH
 2. mjesto Ćosić Sevad iz Jajca – BiH
 3. mjesto Žitnik Stane iz Ptuja – Slovenija

SEKTOR – C

 1. mjesto Jahijagić Almir iz Vogošće – BiH
 2. jesto Petronijević Vlado iz Čačka – Srbija
 3. mjesto Omerović Safet iz Ilijaša – BiH

Poslije proglašenja najuspješnijih ekipa i pojedinaca, nastavljeno je tradicionalno druženje i stvaranje novih prijateljstava sportskih ribolovaca iz regiona a nije izostala ni razmjena iskustava za što uspješnije obavljanje takmičarskog a i rekreativnog sportskog ribolova.

Pročitajte i:   ZAGREBAČKI VELESAJAM: Sve najbolje s područja lova i ribolova na jednom mjestu - '6. Dani lova i ribolova'

Na kraju Predsjednik udruženja se zahvalio svim učesnicima na učešću na ovom takmičenju i obećao da će uslovi na stazi iduće godine biti mnogo bolji jer imamo obećanja od strane Općine Novi Grad, Kantona Sarajevo i Agencije za Vodno područje sliva rijeke Save da će nam pomoći u sanaciji ove ribolovne staze koja je postala omiljeno mjesto okupljanja sportskih ribolovaca svih uzrasta a posebno mladih kao i svih građana kantona Sarajevo i cijele BiH.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.