Članovi USR Vitez ugostili djecu iz Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” Novi Travnik

Dan 10. oktobar 2002. godine, članovi USR Vitez su na mušičarskoj stazi i Ribarskom domu posvetili djeci iz Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” Novi Travnik.

Centar “Duga” Novi Travnik je osnovan s ciljem pružanja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja djece i mladih s teškoćama u razvoju na stupnju lakog, umjerenog i teškog mentalnog oštećenja s pridruženim smetnjama, koja nisu bila uključena u obrazovni proces.

Kako kažu naši prijatelji “Dijete, prihvaćeno i okruženo prijateljstvom, ima svu ljubav ovog svijeta.” (www.centar-duga.com)

Nakon upoznavanja i obilaska mušičarske staze, donijeli smo manju količinu mlađi potočne pastrmke kako bi se upoznali sa ribom te su izvršili poribljavanje uz nadzor starijih.

Uz roštilj, pjesmu, ples i boravak uz rijeku naši članovi su se potrudili da djeca provedu lijep i ugodan dan u prirodi.

Velika zahvalnost članovima USR Vitez: Dragan Bodulović, Slobodan Buco Ivanović, Anto Matošević Lord, Marin Bodulović i predsjedniku koji je ovo druženje isplanirao i organizirao, Dragan Jonjić. Zahvala i Edukacijsko-rehabilitacijskom centru “Duga” Novi Travnik na posjeti i ugodnom druženju.

Pročitajte i:   USR 'Neretva 1933': Pad vodostaja rijeke Neretve ugrožava mrijest autohtone mekousne pastrmke i ostalih vrsta riba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.